Geplaatst op:15 september 2017

Achmea eerste bedrijf met loopbaan-APL

Verzekeraar Achmea is het eerste bedrijf dat de loopbaan-APL actief aanbiedt aan haar medewerkers. De APL geeft organisaties een handvat om duurzame inzetbaarheid te vergroten.
Met een loopbaan-APL krijgen medewerkers duidelijkheid over hun positie op de arbeidsmarkt en ze krijgen adviezen om hun kansen te verbeteren. Verzekeraar Achmea is het eerste bedrijf dat de APL actief aanbiedt. Dat gebeurt als onderdeel van de campagne 'Verder', waarin werken aan de toekomst centraal staat. Achmea is volgens eigen zeggen een koploper te zijn in Nederland als het gaat om aandacht voor inzetbaarheid van medewerkers.
Enkele jaren geleden is samen met vakorganisaties gekozen om werken aan inzetbaarheid vanzelfsprekend te maken.
Zicht op alternatieven
Mensen zullen in de toekomst vaker wisselen van baan en dan is het van belang te weten hoe groot de kans is om nieuw werk te vinden in het huidige beroep. De loopbaan-APL laat zien hoe groot die kans is, hoe men die kan vergroten en geeft zicht op de verwachte zoekduur naar gelijksoortig werk, branches met de meeste vacatures, de kans dat het huidige beroep wordt gerobotiseerd en kansrijke, alternatieve beroepen.
Reorganisatieprogramma
Achmea gaf eind december 2016 aan dat de komende drie jaar rond 2.000 banen zullen worden geschrapt. Voorzitter van de Raad van Bestuur Van Duin liet weten dat Achmea niet winstgevend genoeg is en dat het rendement omhoog moet om financieel gezond te blijven. Daarop besloot men om een kostendrukkend reorganisatieprogramma voort te zetten dat drie jaar geleden is gestart en waarbij al zo'n 4.000 banen verloren waren gegaan.

Waar kunnen we u mee helpen?

Adviesgesprek aanvragen

Vraag nu een juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend advies van onze specialisten.
Adviesgesprek aanvragen

Contact opnemen

Onze medewerkers voorzien u graag van advies en ondersteuning. Neem contact met ons op met uw vragen.
Contact opnemen
Schravenmade Advocaten in Maarssen, Utrecht, onderscheidt zich al meer dan 40 jaar door specialisatie in vooral ondernemingsrecht, waaronder arbeidsverhoudingen, ambtenarenrecht en ontslagrecht. Bovendien begeleiden we fusies en overnames.
Schravenmade Advocaten heeft geen stichting derdengelden. Schravenmade Advocaten ontvangt daarom geen derdengelden.
© Copyright 2024 - Schravenmade Advocaten - Alle rechten voorbehouden
Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
0346-56 07 64
Adviesgesprek aanvragenContact opnemen
Schravenmade Advocaten doceren o.a. voor de NVM en is betrokken bij het onderwijs aan 2 juridische scholen.
Wilt u onze informatieve nieuwsbrief ontvangen?

pencilphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram