Advocaat ondernemingsrecht

Professionals in juridische dienstverlening

Het ondernemingsrecht is een veelomvattend rechtsgebied waar in de praktijk veel onderwerpen samenkomen. Of het nu gaat om het oprichten van een onderneming, het opstellen of beoordelen van contracten, een fusie of overname of de uitkoop van aandeelhouders, wij staan met deskundig advies voor u klaar. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in. Wij beoordelen uw situatie en adviseren over hoe u de kwestie het beste kunt aanvliegen.
Juridisch adviesgesprek aanvragen

Advocaat ondernemingsrecht

Juridisch advies inschakelen

Bij de oprichting van een onderneming komt veel kijken op juridisch vlak, zoals het opstellen van een aandeelhoudersovereenkomst tot het aannemen van personeel. Voor goed advies en ook om te voorkomen dat een conflict in één van deze of andere aspecten van de oprichting van uw zaak, dan kan één van onze advocaten u bijstaan. 
Ook is het verstandig juridisch advies in te winnen bij geschillen tussen aandeelhouders waar bijvoorbeeld de ene aandeelhouder de ander wil uitkopen of als een bestuurder ontslagen moet worden.
Juridisch adviesgesprek aanvragen

Waar kan een advocaat ondernemingsrecht mij concreet bij helpen?

Oprichten van een onderneming

Bij het oprichten van een bedrijf komt veel kijken. Want welke rechtsvorm past het beste bij uw zakelijke activiteiten? Een stichting, vereniging, maatschap, besloten vennootschap (bv) of een naamloze vennootschap (nv)? Hoewel de wet ondernemers hierin veel vrijheid geeft, heeft de keuze veel juridische gevolgen, waaronder verschillende belastingverplichtingen. De aansprakelijkheid van eigenaren of voor bestuurders verschilt ook sterk. Laat u hierover dus goed adviseren. 
Het is van groot belang dat vennoten of aandeelhouders die samen een bedrijf starten zorgvuldige afspraken maken over de samenwerking, inbreng, winstverdeling en het beëindigen van de samenwerking. Onze advocaten leggen de gemaakte afspraken duidelijk voor u vast in de bijbehorende contracten, zoals aandeelhoudersovereenkomsten. 

Ontslag van een bestuurder

Er zitten ondernemingsrechtelijke en arbeidsrechtelijke kanten aan het ontslag van een bestuurder, waardoor het vaak een ingewikkelde kwestie is.  
Wij hebben gespecialiseerde arbeidsrechtadvocaten in huis en kunnen u daarom vanuit beide rechtsgebieden goed adviseren.

Bestuurdersaansprakelijkheid

In principe is een bestuurder niet aansprakelijk voor de schulden van de onderneming, maar er bestaan uitzonderingen. Doen deze zich voor, dan kunnen bestuurders persoonlijk aansprakelijkheid gesteld worden. Vermoedt u bestuurdersaansprakelijkheid of dreigt u zelf aansprakelijk te worden gesteld? Neem dan contact met ons op voor snel en deskundig advies. 
Bel 0346 55 47 03

De garanties van Schravenmade

Oprechtheid

Eerlijkheid, rechtvaardigheid en betrouwbaarheid is ons streven. Zaken waar we niet in geloven nemen we niet aan. En wat we beloven komen we na.

Resultaatgericht

Wij zijn competitief ingesteld, maar houden het eindresultaat voor ogen. Daarom strijden we voor winst waar dit kan of gaan voor het maximaal haalbare.

Direct zekerheid

Bij een (dreigend) geschil wil je snel weten waar je aan toe bent. Onze advocaten beantwoorden direct je eerste vragen en bepalen dan de volgende stap.

Juridisch adviesgesprek aanvragen

U doet er goed aan een ondernemingsrecht advocaat in een zo vroeg mogelijk stadium in te schakelen. Hoe eerder onze juristen bij uw proces betrokken zijn, hoe beter wij u kunnen begeleiden en uw belangen kunnen behartigen. Soms is een telefoontje voldoende om u op weg te helpen. In andere gevallen nemen wij graag uw dossier uit handen, zodat u weer volledig kunt focussen op uw onderneming. 
Vraag een online juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend en onafhankelijk advies van onze specialisten. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden, zodat u weloverwogen uw vervolgstappen kunt bepalen.
Vraag adviesgesprek aan 

Onze rechtsgebieden

In ons land zorgt de overheid ervoor dat alles in de samenleving goed georganiseerd wordt. De overheid moet zich hierbij houden aan bepaalde regels en wetten die onderdeel zijn van het bestuursrecht. In deze wetten wordt beschreven hoe de overheid op een rechtvaardige manier goede beslissingen neemt, waarbij eveneens je rechten als burger zijn opgenomen.

Naast bestuursrecht is er civiel recht dat ook wel burgerlijk recht

Het burgerlijk recht, ook wel civiel recht of privaat recht genoemd, regelt de verhoudingen tussen verschillende personen. 
Het recht in Nederland gaat over veel verschillende zaken.
Om het overzichtelijker te maken is het recht opgedeeld in verschillende deelgebieden.

Onze rechtsgebieden

In ons land zorgt de overheid ervoor dat alles in de samenleving goed georganiseerd wordt. De overheid moet zich hierbij houden aan bepaalde regels en wetten die onderdeel zijn van het bestuursrecht.  In deze wetten wordt beschreven hoe de overheid op een rechtvaardige manier goede beslissingen neemt, waarbij eveneens je rechten als burger zijn opgenomen.

Het burgerlijk recht, ook wel civiel recht of privaatrecht genoemd, regelt de verhoudingen tussen verschillende personen. Het recht in Nederland gaat over veel verschillende zaken. Om het overzichtelijker te maken is het recht opgedeeld in verschillende deelgebieden.

Waar kunnen we u mee helpen?

Adviesgesprek aanvragen

Vraag nu een juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend advies van onze specialisten.
Adviesgesprek aanvragen

Contact opnemen

Onze medewerkers voorzien u graag van advies en ondersteuning. Neem contact met ons op met uw vragen.
Contact opnemen
Schravenmade Advocaten in Maarssen, Utrecht, onderscheidt zich al meer dan 40 jaar door specialisatie in vooral ondernemingsrecht, waaronder arbeidsverhoudingen, ambtenarenrecht en ontslagrecht. Bovendien begeleiden we fusies en overnames.
Schravenmade Advocaten heeft geen stichting derdengelden. Schravenmade Advocaten ontvangt daarom geen derdengelden.
© Copyright 2024 - Schravenmade Advocaten - Alle rechten voorbehouden
Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
0346-56 07 64
Adviesgesprek aanvragenContact opnemen
Schravenmade Advocaten doceren o.a. voor de NVM en is betrokken bij het onderwijs aan 2 juridische scholen.
Wilt u onze informatieve nieuwsbrief ontvangen?

pencilgraduation-hatuserphonechevron-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram