Drie manieren om de productiviteit van je bedrijf op te krikken

Geplaatst op:22 augustus 2017
Om de productiviteit van de werknemers van een bedrijf te verhogen, zijn financiële prikkels niet altijd de beste mogelijkheid.

Het Duitse onderzoeksinstituut IZA heeft op basis van een aantal recente onderzoeken drie alternatieven op een rij gezet die kunnen helpen de productiviteit aan te zwengelen.
Stimuleer sociale interactie onder collega's
Sociale interactie onder collega's, ook als die totaal verschillende taken uitvoeren, kan de productiviteit stimuleren, zo ontdekte onderzoeker Thomas Cornelissen van de University of York en verbonden aan IZA.
Dit komt doordat collega's tijdens sociale situaties hun kennis delen en niet willen onderdoen voor andere medewerkers.
De totale productiviteit als gevolg van groepsdruk is hoger als werknemers samen aan de slag gaan binnen het bedrijf dan wanneer zij thuis aan het werk zijn. "Het zou goed zijn voor een onderneming als zij ruimtes en gelegenheden creëren voor sociale interactie en communicatie", aldus Cornelissen.
Kennis blijkt het meest te worden gedeeld in situaties waarin nieuw en ongetraind personeel samenwerkt, in teams en onder senior en junior werknemers.
Gelukkige werknemers zijn productiever
Eugenio Proto van de University of Warwick heeft vastgesteld dat enerzijds bedrijven die beter presteren gelukkigere werknemers in dienst hebben en dat anderzijds gelukkige medewerkers bijdragen aan betere bedrijfsresultaten.
Dit heeft flinke consequenties voor de manier waarop bedrijven hun interne arbeidsmarkt structureren, stelt Proto. Zo zouden managers bijvoorbeeld beloond kunnen worden op basis van de mate van tevredenheid van hun werknemers over hun baan. Daarnaast zouden werknemers actiever deel kunnen nemen aan het nemen van beslissingen, wat in het algemeen de tevredenheid vergroot.
Maak werknemers mede-eigenaar van het bedrijf
Volgens Douglas Kruse van de Rutgers University is medewerkersparticipatie een mechanisme dat de prestaties van een bedrijf kan verbeteren.
Door werknemers aandelen of certificaten in het bedrijf te geven, worden zij ook een beetje eigenaar en zullen ze zich meer een ondernemer voelen. De relatie tussen de prestaties van werknemers en hun beloning wordt zo sterker. Medewerkers krijgen het gevoel "voor zichzelf te werken". Dit werkt vooral goed als personeel ook betrokken is bij het nemen van beslissingen.
Medewerkersparticipatie lijkt bovendien te leiden tot hogere salarissen en meer stabiliteit voor het bedrijf.

Bron: nu.nl

Elke werkdag bereikbaar
Stel uw vraag

E-mail specifieke vragen
info@Schravenmade.nl
Bel ons voor al uw vragen: 
0346-55 47 03

Contactinformatie

Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
Tel: 0346-55 47 03
Fax: 0346-56 07 64
Info@Schravenmade.nl

Schrijf u in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief

advocaat utrecht high trust
envelopephone-handset
Share This
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram