Geplaatst op:1 november 2017

Nederlandse tieners zijn ondernemend: meer eigen bedrijfjes

Een eigen webshop, geld verdienen via YouTube of lokale kroegen op z'n kop zetten met een drive-in show. Waarom zou je ermee wachten tot je achttien en dus volwassen bent? Dat denken meer minderjarigen, blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel.

Het aantal minderjarigen dat staat ingeschreven bij de KvK is sinds 2012 verdubbeld tot bijna 2300. Vijf jaar geleden werden er 1119 bedrijven gerund door tieners, dat aantal is inmiddels toegenomen tot 2273.
Daar moet wel bij vermeld worden dat de gemiddelde leeftijd van de minderjarige ondernemers op 17,5 jaar ligt, bijna meerderjarig dus.

Volgens Debby van Wijngaarden, woordvoerder van de KvK, komt de toename doordat middelbare scholen meer aandacht besteden aan ondernemerschap. Daarnaast verklaart ze de stijging doordat het makkelijker is geworden om een webshop te beginnen.

Ook meiden beginnen voor zichzelf

Het jonge ondernemerschap is vooral een mannending, is te zien aan de cijfers, maar het aantal meiden dat kiest voor een eigen bedrijf neemt wel toe. Bijna kwart van de 'minderjarige bedrijven' wordt gerund door een vrouw.

Eigen webshop met kleding

Het hebben van een eigen webshop met kleding en andere mode-artikelen is het populairst onder jonge ondernemers. 141 van de 518 jonge baasjes in de detailhandel houden zich daarmee bezig.

Jonge Flevolanders het meest ondernemend

De meeste jonge ondernemers wonen in Zuid- en Noord-Holland.

Relatief gezien wonen de meeste minderjarige ondernemers in Flevoland. Op iedere 100.000 inwoners zijn er zestien jonge ondernemers. Friese jongeren zijn het minst ondernemend, daar ligt het cijfer op negen.
 
Bron: rtlnieuws.nl

Waar kunnen we u mee helpen?

Adviesgesprek aanvragen

Vraag nu een juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend advies van onze specialisten.
Adviesgesprek aanvragen

Contact opnemen

Onze medewerkers voorzien u graag van advies en ondersteuning. Neem contact met ons op met uw vragen.
Contact opnemen
Schravenmade Advocaten in Maarssen, Utrecht, onderscheidt zich al meer dan 40 jaar door specialisatie in vooral ondernemingsrecht, waaronder arbeidsverhoudingen, ambtenarenrecht en ontslagrecht. Bovendien begeleiden we fusies en overnames.
Schravenmade Advocaten heeft geen stichting derdengelden. Schravenmade Advocaten ontvangt daarom geen derdengelden.
© Copyright 2024 - Schravenmade Advocaten - Alle rechten voorbehouden
Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
0346-56 07 64
Adviesgesprek aanvragenContact opnemen
Schravenmade Advocaten doceren o.a. voor de NVM en is betrokken bij het onderwijs aan 2 juridische scholen.
Wilt u onze informatieve nieuwsbrief ontvangen?

pencilphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram