Nederlandse tieners zijn ondernemend: meer eigen bedrijfjes

Geplaatst op:1 november 2017
Een eigen webshop, geld verdienen via YouTube of lokale kroegen op z'n kop zetten met een drive-in show. Waarom zou je ermee wachten tot je achttien en dus volwassen bent? Dat denken meer minderjarigen, blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel.

Het aantal minderjarigen dat staat ingeschreven bij de KvK is sinds 2012 verdubbeld tot bijna 2300. Vijf jaar geleden werden er 1119 bedrijven gerund door tieners, dat aantal is inmiddels toegenomen tot 2273.
Daar moet wel bij vermeld worden dat de gemiddelde leeftijd van de minderjarige ondernemers op 17,5 jaar ligt, bijna meerderjarig dus.

Volgens Debby van Wijngaarden, woordvoerder van de KvK, komt de toename doordat middelbare scholen meer aandacht besteden aan ondernemerschap. Daarnaast verklaart ze de stijging doordat het makkelijker is geworden om een webshop te beginnen.

Ook meiden beginnen voor zichzelf

Het jonge ondernemerschap is vooral een mannending, is te zien aan de cijfers, maar het aantal meiden dat kiest voor een eigen bedrijf neemt wel toe. Bijna kwart van de 'minderjarige bedrijven' wordt gerund door een vrouw.

Eigen webshop met kleding

Het hebben van een eigen webshop met kleding en andere mode-artikelen is het populairst onder jonge ondernemers. 141 van de 518 jonge baasjes in de detailhandel houden zich daarmee bezig.

Jonge Flevolanders het meest ondernemend

De meeste jonge ondernemers wonen in Zuid- en Noord-Holland.

Relatief gezien wonen de meeste minderjarige ondernemers in Flevoland. Op iedere 100.000 inwoners zijn er zestien jonge ondernemers. Friese jongeren zijn het minst ondernemend, daar ligt het cijfer op negen.
 
Bron: rtlnieuws.nl

Elke werkdag bereikbaar
Stel uw vraag

E-mail specifieke vragen
info@Schravenmade.nl
Bel ons voor al uw vragen: 
0346-55 47 03

Contactinformatie

Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
Tel: 0346-55 47 03
Fax: 0346-56 07 64
Info@Schravenmade.nl

Schrijf u in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief

advocaat utrecht high trust
envelopephone-handset
Share This
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram