Overeenkomst voor bepaalde tijd

Geplaatst op:19 april 2016

Kenmerkend voor een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd is dat partijen al van te voren af hebben gesproken wanneer de overeenkomst eindigt. Indien de arbeidsovereenkomst na het verstrijken van de tijd door beide partijen zonder tegenspraak (stilzwijgend) wordt voortgezet, wordt de arbeidsovereenkomst geacht voor dezelfde tijd, doch telkens ten hoogste voor een jaar, op de vroegere voorwaarden wederom te zijn aangegaan.
Van essentieel belang is dat het einde van de arbeidsovereenkomst objectief bepaalbaar moet zijn, dat wil zeggen dat het moment waarop de overeenkomst eindigt niet meer door partijen beïnvloed kan worden. Een voorbeeld hiervan is beëindiging tegen een bepaalde kalenderdatum of na het afronden van een bepaald project of het terugkeren van een collega die met zwangerschapsverlof is geweest.
Opzegging van een overeenkomst voor bepaalde tijd is niet nodig behalve wanneer dit:

  • schriftelijk overeen is gekomen;
  • voorgeschreven wordt door wet of gebruik;
  • gaat om een tussentijdse opzegging, in welk geval deze mogelijkheid van te voren schriftelijk door beide partijen overeengekomen moet zijn.

Bij een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd spelen bepaalde beperkingen een rol. Zo kan bijvoorbeeld niet steeds opnieuw een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd worden aangegaan. Ook kunnen arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd niet zeer lang duren. Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd die langer dan drie jaar duurt is bijvoorbeeld onmogelijk. Dit wordt automatisch een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
Mocht u vragen hebben over de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd dan kunt u altijd contact op nemen met een van onze advocaten.

Elke werkdag bereikbaar
Stel uw vraag

E-mail specifieke vragen
info@Schravenmade.nl
Bel ons voor al uw vragen: 
0346-55 47 03

Contactinformatie

Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
Tel: 0346-55 47 03
Fax: 0346-56 07 64
Info@Schravenmade.nl

Schrijf u in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief

advocaat utrecht high trust
envelopephone-handset
Share This
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram