Geplaatst op:8 augustus 2017

Werknemers vinden baas niet groen genoeg

Werknemers in het MKB vinden dat hun werkgever te weinig doet aan milieuvriendelijk werken. Ze willen meer milieu-actie. Tot ze zelf bij de printer staan.
Dat blijkt uit onderzoek van Epson. Maar liefst 95 procent van de individuele werknemers geeft in het onderzoek aan de bescherming van het milieu belangrijk te vinden. Ook werkgevers zien het belang van groen ondernemen in.

Milieuvriendelijk werken hoort niet bij strategie

Over de hele linie doet slechts 14 procent van alle organisaties geen enkele poging om eco-initiatieven te implementeren. Maar milieuvriendelijk werken maakt slechts bij een op de drie (34%) onderdeel uit van de strategie. Een op de vijf geeft aan alleen een focuspunt te willen maken van milieuvriendelijk ondernemen als hieraan geen extra kosten verbonden zijn.

Voldoen aan wettelijke vereisten

Ingrijpen door de wetgever heeft zin. 18 procent van de respondenten geeft toe op uitsluitend te hebben geïnvesteerd in milieuvriendelijk werken om te voldoen aan wettelijke vereisten.
45 procent van de ondervraagden zegt dat in de eigen organisatie het laaghangende fruit wel is geplukt:  ‘snelle’ oplossingen, zoals recycling van papier en energiezuinig licht.

Principes verdwijnen bij de printer

Toch valt hier nog wel winst te boeken, zo blijkt uit het onderzoek. Vooral bij de printer laten werknemers hun principes varen. 46 procent van de items die worden afgedrukt worden onmiddellijk weggegooid of zijn alleen nodig voor gebruik op zeer korte termijn. 10 procent van alle items wordt zelfs nooit opgehaald bij de printer.
Bron: pwnet.nl

Waar kunnen we u mee helpen?

Mocht u wegens het Corona virus liever een videogesprek inplannen? Dit is geen probleem, neem contact op voor de mogelijkheden.

Adviesgesprek aanvragen

Vraag nu een juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend advies van onze specialisten.
Adviesgesprek aanvragen

Contact opnemen

Onze medewerkers voorzien u graag van advies en ondersteuning. Neem contact met ons op met uw vragen.
Contact opnemen

Gratis inloopspreekuur

Heeft u juridisch advies nodig? Maak een afspraak langs tijdens ons gratis inloopspreekuur in Maarssen.
Afspraak maken

Zaak indienen

Bent u betrokken bij een juridisch conflict? Het is in dit geval raadzaam om vroegtijdig advies in te winnen.
Zaak indienen
Schravenmade Advocaten in Maarssen, Utrecht, onderscheidt zich al meer dan 40 jaar door specialisatie in vooral ondernemingsrecht, waaronder arbeidsverhoudingen, ambtenarenrecht, ontslagrecht. Bovendien begeleiden we fusies en overnames.
Schravenmade Advocaten heeft geen stichting derdengelden. Schravenmade Advocaten ontvangt daarom geen derdengelden.
© Copyright 2022 - Schravenmade Advocaten - Alle rechten voorbehouden
Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
0346-55 47 03
0346-56 07 64
Info@schravenmade.nl
Wilt u onze informatieve nieuwsbrief ontvangen?

pencilgraduation-hatusersphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram