Werknemers vinden baas niet groen genoeg

Geplaatst op:8 augustus 2017

Werknemers in het MKB vinden dat hun werkgever te weinig doet aan milieuvriendelijk werken. Ze willen meer milieu-actie. Tot ze zelf bij de printer staan.
Dat blijkt uit onderzoek van Epson. Maar liefst 95 procent van de individuele werknemers geeft in het onderzoek aan de bescherming van het milieu belangrijk te vinden. Ook werkgevers zien het belang van groen ondernemen in.

Milieuvriendelijk werken hoort niet bij strategie

Over de hele linie doet slechts 14 procent van alle organisaties geen enkele poging om eco-initiatieven te implementeren. Maar milieuvriendelijk werken maakt slechts bij een op de drie (34%) onderdeel uit van de strategie. Een op de vijf geeft aan alleen een focuspunt te willen maken van milieuvriendelijk ondernemen als hieraan geen extra kosten verbonden zijn.

Voldoen aan wettelijke vereisten

Ingrijpen door de wetgever heeft zin. 18 procent van de respondenten geeft toe op uitsluitend te hebben geïnvesteerd in milieuvriendelijk werken om te voldoen aan wettelijke vereisten.
45 procent van de ondervraagden zegt dat in de eigen organisatie het laaghangende fruit wel is geplukt:  ‘snelle’ oplossingen, zoals recycling van papier en energiezuinig licht.

Principes verdwijnen bij de printer

Toch valt hier nog wel winst te boeken, zo blijkt uit het onderzoek. Vooral bij de printer laten werknemers hun principes varen. 46 procent van de items die worden afgedrukt worden onmiddellijk weggegooid of zijn alleen nodig voor gebruik op zeer korte termijn. 10 procent van alle items wordt zelfs nooit opgehaald bij de printer.
Bron: pwnet.nl

Elke werkdag bereikbaar
Stel uw vraag

E-mail specifieke vragen
info@Schravenmade.nl
Bel ons voor al uw vragen: 
0346-55 47 03

Contactinformatie

Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
Tel: 0346-55 47 03
Fax: 0346-56 07 64
Info@Schravenmade.nl

Schrijf u in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief

advocaat utrecht high trust
envelopephone-handset
Share This
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram