Advocaat vastgoedrecht

Al jaren wordt het vastgoedrecht beïnvloed door een combinatie van factoren, zoals verduurzaming, gewijzigde consumentenpatronen en de vraag hoe mensen willen wonen en werken. Schravenmade is gespecialiseerd in dit complexe rechtsgebied. Benieuwd hoe we u hierin bij kunnen staan? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in. Wij beoordelen uw situatie en adviseren over hoe u de kwestie het beste kunt aanvliegen.
Juridisch adviesgesprek aanvragen

Advocaat vastgoedrecht

Juridisch vastgoed advies voor wie?

Als vastgoedadvocaat behandelen wij zaken met betrekking tot vastgoed in brede zin, zoals koop/verkoop van onroerende zaken, bouwrecht, projectontwikkeling en aanpalende rechtsgebieden als aanbestedingsrecht en staatssteun, maar behandelen wij ook huurzaken voor verhuurders.
Onder onze opdrachtgevers vallen onder meer (grote) vastgoedeigenaren.
Juridisch adviesgesprek aanvragen

Waar kan een advocaat vastgoedrecht mij concreet bij helpen?

Koop en verkoop van onroerend goed

Velen hebben er wel minstens één keer mee te maken gehad: het (ver)kopen van een woning of ander vastgoedobject. De aan- of verkoop van onroerend goed wordt geregeld middels een koopovereenkomst. Zo gelden er diverse wettelijke regels ter bescherming van de koper waar nauwelijks van kan worden afgeweken. 
Maar ook de eventuele bijzonderheden die zich bij de koop kunnen voordoen, worden meegenomen in dit contract. Denk hierbij aan het bestaan van een erfdienstbaarheid of kettingbeding. Het is dan ook belangrijk dat u zich vooraf laat adviseren over de inhoud en consequenties van een koopovereenkomst. Wij kunnen hierin praktisch advies en adequate begeleiding bieden. 

Verborgen gebreken en aansprakelijkheid

Het kan voorkomen dat er na een vlekkeloos (ver)kooptraject problemen ontstaan na de levering. Een koper kan bijvoorbeeld na verloop van tijd gebreken ontdekken in het gekochte die hij niet kende bij het aangaan van de koopovereenkomst. Het is dan goed om te weten wie er verantwoordelijk is voor deze verborgen gebreken. 
In een aantal gevallen kan de koper de verkoper aansprakelijk stellen voor de schade die door de verborgen gebreken wordt veroorzaakt. Of een dergelijke claim succesvol is, kunnen wij voor u beoordelen en wij kunnen u ook begeleiden om de schade op de verkoper te verhalen. 

(Ver)bouwen

Bent u op de hoogte van alle rechten en plichten van een aannemer? Onze advocaten wel. Denk aan kwesties over het (ver)bouwen van woningen en bedrijfspanden. Want hoe zit het precies met de aansprakelijkheid van een aannemer? Kunnen er problemen ontstaan bij de oplevering van een bouwproject en zo ja, wat moet u dan doen? Onze juridische ondersteuning wordt hierbij bepaald door uw vragen en wensen. 

Wanneer inschakelen?

Vastgoedrecht bestaat dus uit diverse facetten, maar in welke specifieke situaties doet u er nu goed aan een vastgoedadvocaat in te schakelen?
- Voeren van onderhandelingen;
- Opmaken en/of controleren van contracten;
- Geschillen in verplichtingen met andere partijen;
- Starten van een procedure;
- Verweren in een procedure.
Bel 0346 55 47 03

De garanties van Schravenmade

Oprecht

Eerlijkheid, rechtvaardigheid en betrouwbaarheid is ons streven. Zaken waar we niet in geloven nemen we niet aan. En wat we beloven komen we na.

Resultaatgericht

Wij zijn competitief ingesteld, maar houden het eindresultaat voor ogen. Daarom strijden we voor winst waar dit kan of gaan voor het maximaal haalbare.

Direct zekerheid

Bij een (dreigend) geschil wil je snel weten waar je aan toe bent. Onze advocaten beantwoorden direct je eerste vragen en bepalen dan de volgende stap.

Juridisch adviesgesprek aanvragen

Door de complexiteit van het vastgoedrecht is juridische ondersteuning bij geschillen of voor advisering erg belangrijk. U doet er dan ook goed aan om u door een deskundig advocaat bij te laten staan tijdens een vastgoed rechterlijke zaak. Hiermee verkleint u de kans op financiële risico's tijdens de aan- of verkoop, bouw of projectontwikkeling. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden, zodat u weloverwogen uw vervolgstappen kunt bepalen.
Vraag een online juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend en onafhankelijk advies van onze specialisten.
Vraag adviesgesprek aan 

Onze rechtsgebieden

In ons land zorgt de overheid ervoor dat alles in de samenleving goed georganiseerd wordt. De overheid moet zich hierbij houden aan bepaalde regels en wetten die onderdeel zijn van het bestuursrecht. In deze wetten wordt beschreven hoe de overheid op een rechtvaardige manier goede beslissingen neemt, waarbij eveneens je rechten als burger zijn opgenomen.

Naast bestuursrecht is er civiel recht dat ook wel burgerlijk recht

Het burgerlijk recht, ook wel civiel recht of privaat recht genoemd, regelt de verhoudingen tussen verschillende personen. 
Het recht in Nederland gaat over veel verschillende zaken.
Om het overzichtelijker te maken is het recht opgedeeld in verschillende deelgebieden.

Onze rechtsgebieden

In ons land zorgt de overheid ervoor dat alles in de samenleving goed georganiseerd wordt. De overheid moet zich hierbij houden aan bepaalde regels en wetten die onderdeel zijn van het bestuursrecht.  In deze wetten wordt beschreven hoe de overheid op een rechtvaardige manier goede beslissingen neemt, waarbij eveneens je rechten als burger zijn opgenomen.

Het burgerlijk recht, ook wel civiel recht of privaatrecht genoemd, regelt de verhoudingen tussen verschillende personen. Het recht in Nederland gaat over veel verschillende zaken. Om het overzichtelijker te maken is het recht opgedeeld in verschillende deelgebieden.

Waar kunnen we u mee helpen?

Adviesgesprek aanvragen

Vraag nu een juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend advies van onze specialisten.
Adviesgesprek aanvragen

Contact opnemen

Onze medewerkers voorzien u graag van advies en ondersteuning. Neem contact met ons op met uw vragen.
Contact opnemen
Schravenmade Advocaten in Maarssen, Utrecht, onderscheidt zich al meer dan 40 jaar door specialisatie in vooral ondernemingsrecht, waaronder arbeidsverhoudingen, ambtenarenrecht en ontslagrecht. Bovendien begeleiden we fusies en overnames.
Schravenmade Advocaten heeft geen stichting derdengelden. Schravenmade Advocaten ontvangt daarom geen derdengelden.
© Copyright 2024 - Schravenmade Advocaten - Alle rechten voorbehouden
Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
0346-56 07 64
Adviesgesprek aanvragenContact opnemen
Schravenmade Advocaten doceren o.a. voor de NVM en is betrokken bij het onderwijs aan 2 juridische scholen.
Wilt u onze informatieve nieuwsbrief ontvangen?

pencilgraduation-hatuserphonechevron-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram