Baas mag privéberichten niet zomaar checken

Geplaatst op:6 september 2017

Werkgevers mogen niet zomaar het e-mailverkeer van hun werknemers in de gaten houden. Ze moeten een werknemer van tevoren op de hoogte brengen. Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) bepaald in een beroepszaak.
De zaak was aangespannen door een Roemeen. Hij werd in 2007 ontslagen door zijn werkgever omdat hij via een zakelijk account privéberichten had verstuurd tijdens werktijd. De Roemeen wist niet dat zijn werkgever dit checkte.

Privacy geschonden

De man stapte in 2008 naar het Hof voor de Rechten van de Mens omdat hij vond dat zijn privacy was geschonden. Hij beriep zich daarbij op een artikel uit het Verdrag voor de Rechten van de Mens waarin het respect voor privé- en familieleven is vastgelegd. Hij werd in eerste instantie in het ongelijk gesteld.
Maar in beroep heeft het EHRM nu dus geoordeeld dat de privacy van de Roemeen toch is geschonden. De rechters vinden dat de werkgever de man van tevoren had moeten inlichten over het in de gaten houden van zijn e-mailverkeer.
Tegen de uitspraak in deze beroepszaak is geen nieuw beroep meer mogelijk.
 
Bron: nos.nl 

Elke werkdag bereikbaar
Stel uw vraag

E-mail specifieke vragen
info@Schravenmade.nl
Bel ons voor al uw vragen: 
0346-55 47 03

Contactinformatie

Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
Tel: 0346-55 47 03
Fax: 0346-56 07 64
Info@Schravenmade.nl

Schrijf u in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief

advocaat utrecht high trust
envelopephone-handset
Share This
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram