Bankmedewerkers moeten massaal omscholen

Geplaatst op:13 december 2016

Mensen uit de financiële sector die hun baan kwijtgeraakt zijn komen vaak moeilijk weer aan de slag. Met hun specifieke opleiding en ervaring kunnen ze niet makkelijk in een andere branche aan het werk. UWV, dat deze gegevens bekend maakte, verwacht de komende jaren nog veel meer baanverlies voor hen.
Circa vier van de tien komen binnen een jaar weer aan werk, aldus het UWV. Gemiddeld over alle sectoren gebeurt dit bij zes tot zeven op de tien WW'ers. De baankansen voor financieel specialisten en economen zijn volgens het UWV wel beduidend beter dan die van boekhoudkundig medewerkers, receptionisten en telefonisten. Veel van de werkzoekenden uit de financiële sector gaan uiteindelijk in een andere branche aan het werk. Ook worden ze vaak uitzendkracht of ze beginnen voor zichzelf als zzp'er.
UWV schat dat er dit jaar en volgend jaar circa 10.000 banen verloren zullen gaan bij banken en verzekeraars. Sinds 2008 gingen er in de sector rond 41.000 arbeidsplaatsen verloren. Dat is een banenkrimp van 14 procent, vooral door digitalisering.
 
Bron:ANP, FNV
 

Elke werkdag bereikbaar
Stel uw vraag

E-mail specifieke vragen
info@Schravenmade.nl
Bel ons voor al uw vragen: 
0346-55 47 03

Contactinformatie

Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
Tel: 0346-55 47 03
Fax: 0346-56 07 64
Info@Schravenmade.nl

Schrijf u in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief

advocaat utrecht high trust
envelopephone-handset
Share This
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram