Geplaatst op:13 december 2016

Bankmedewerkers moeten massaal omscholen

Mensen uit de financiële sector die hun baan kwijtgeraakt zijn komen vaak moeilijk weer aan de slag. Met hun specifieke opleiding en ervaring kunnen ze niet makkelijk in een andere branche aan het werk. UWV, dat deze gegevens bekend maakte, verwacht de komende jaren nog veel meer baanverlies voor hen.
Circa vier van de tien komen binnen een jaar weer aan werk, aldus het UWV. Gemiddeld over alle sectoren gebeurt dit bij zes tot zeven op de tien WW'ers. De baankansen voor financieel specialisten en economen zijn volgens het UWV wel beduidend beter dan die van boekhoudkundig medewerkers, receptionisten en telefonisten. Veel van de werkzoekenden uit de financiële sector gaan uiteindelijk in een andere branche aan het werk. Ook worden ze vaak uitzendkracht of ze beginnen voor zichzelf als zzp'er.
UWV schat dat er dit jaar en volgend jaar circa 10.000 banen verloren zullen gaan bij banken en verzekeraars. Sinds 2008 gingen er in de sector rond 41.000 arbeidsplaatsen verloren. Dat is een banenkrimp van 14 procent, vooral door digitalisering.
 
Bron:ANP, FNV
 

Waar kunnen we u mee helpen?

Adviesgesprek aanvragen

Vraag nu een juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend advies van onze specialisten.
Adviesgesprek aanvragen

Contact opnemen

Onze medewerkers voorzien u graag van advies en ondersteuning. Neem contact met ons op met uw vragen.
Contact opnemen
Schravenmade Advocaten in Maarssen, Utrecht, onderscheidt zich al meer dan 40 jaar door specialisatie in vooral ondernemingsrecht, waaronder arbeidsverhoudingen, ambtenarenrecht en ontslagrecht. Bovendien begeleiden we fusies en overnames.
Schravenmade Advocaten heeft geen stichting derdengelden. Schravenmade Advocaten ontvangt daarom geen derdengelden.
© Copyright 2024 - Schravenmade Advocaten - Alle rechten voorbehouden
Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
0346-56 07 64
Adviesgesprek aanvragenContact opnemen
Schravenmade Advocaten doceren o.a. voor de NVM en is betrokken bij het onderwijs aan 2 juridische scholen.
Wilt u onze informatieve nieuwsbrief ontvangen?

pencilphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram