'Bedrijven hebben databeveiliging niet op orde'

Geplaatst op:17 april 2018

Met nog anderhalve maand te gaan voor de nieuwe privacywetgeving AVG ingaat, liggen bij duizenden bedrijven persoonlijke gegevens online voor het oprapen.

Dat concludeert Digital Shadows, dat onderzoek doet naar digitale risico’s. Volgens het onderzoeksbureau zijn in Nederland vrijwel moeiteloos ruim 47 miljoen onbeveiligde bestanden met persoonlijke informatie online te vinden.

De data werd gevonden op Amazon Simple Storage Services (S3) buckets, rsync, Server Message Block (SMB), File Transfer Protocol-servers, en Network Attached Storage (NAS) drives.

In totaal werd 12 PB aan data wereldwijd gevonden. Volgens het onderzoek lekt in meer dan 95% van alle landen ter wereld informatie. De meeste informatie werd gevonden bij bedrijven in de Verenigde Staten, waar het onderzoeksbureau bijna 240 miljoen aan persoonlijke bestanden ontdekte. In de EU zijn zo’n 538 miljoen bestanden onbeveiligd vindbaar. “Vierduizend keer meer dan bij de Panama Papers lek”. Het bedrijf doet geen uitspraken over de specifieke bedrijven waarbij openbare persoonlijke data is gevonden.

Niet de hoeveelheid, maar de gevoeligheid van de informatie baart Digital Shadows echter de meeste zorgen. “In een groot aantal gevallen hebben we gezien dat persoonsgegevens, intellectueel eigendom en veiligheidsmaatregelen ernstig zijn blootgesteld.”

Met ingang van 25 mei riskeren bedrijven in Nederland een boete van maximaal 20 miljoen euro als zij niet aan de nieuwe wetgeving voldoen.

Bron: mr-online.nl

ARBEIDSRECHT

ARBEIDSRECHT

Het arbeidsrecht is voortdurend in ontwikkeling. Wetgeving verandert continu, rechtspraak en literatuur geven steeds weer een andere kijk op de zaken.

Elke werkdag bereikbaar
Stel uw vraag

E-mail specifieke vragen
info@Schravenmade.nl
Bel ons voor al uw vragen: 
0346-55 47 03

Contactinformatie

Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
Tel: 0346-55 47 03
Fax: 0346-56 07 64
Info@Schravenmade.nl

Schrijf u in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief

advocaat utrecht high trust
envelopephone-handset
Share This
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram