Code Corporate Governance in wet

Geplaatst op:13 april 2017

Het kabinet is positief over de herziene Corporate Governance Code die in december 2016 is gepubliceerd. Daarom gaat het kabinet de Code wettelijk verankeren.
De nieuwe code legt meer nadruk op de waardecreatie van een organisatie op de lange termijn, benadrukt het belang van een transparant beloningsbeleid en onderstreept de meerwaarde van een aangename bedrijfscultuur. De code beperkt ook de financiële bedrijfsrisico's, en heeft meer aandacht voor diversiteit in de top van bedrijven. Ook begrenst het de benoemingstermijn van de leden van de Raad van Commissarissen tot in beginsel maximaal twee keer vier jaar. De bedrijfscode speelt zo in op actuele maatschappelijke discussies als vergoedingen en cultuur.
De code kan volgens de regering rekenen op breed draagvlak. Ze wijst op meer dan 120 reactie binnengekomen en verwerkt van partijen als de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), Eumedion, Euronext, FNV en CNV, de Vereniging van Effecten Uitgevende Ondernemingen (VEUO) en VNO-NCW.
In overleg met het bedrijfsleven, en rekening houdend met de kritische reacties van sommige betrokkenen, zal het kabinet de herzien Code verankeren in wet. Na de wettelijk verankering zal de naleving van de Corporate Governance Code worden gemonitord door een ingestelde overheidscommissie. Beursgenoteerde bedrijven moeten dan in hun bestuursverslag rapporteren over de wijze waarop de ze de code naleven. Het is vervolgens aa n de algemene vergadering om het bedrijf aan te spreken op naleving.
 
Bron: Rijksoverheid.
 

Elke werkdag bereikbaar
Stel uw vraag

E-mail specifieke vragen
info@Schravenmade.nl
Bel ons voor al uw vragen: 
0346-55 47 03

Contactinformatie

Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
Tel: 0346-55 47 03
Fax: 0346-56 07 64
Info@Schravenmade.nl

Schrijf u in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief

advocaat utrecht high trust
envelopephone-handset
Share This
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram