Geplaatst op:22 november 2023

Digital Lawyer Nomad

Ervaringen digital nomad, Bali, Indonesië.

Als advocaat had ik altijd gedroomd van de mogelijkheid om mijn werk met mijn persoonlijke passies te combineren. Deze droom werd werkelijkheid toen ik met mijn vriendin en dochtertje 7,5 weken lang als digital nomad op Bali, Indonesië verbleef. Deze ervaring was een goede mix van professionele verplichtingen, exotische avonturen en culinaire genoegens, terwijl ik dit samen kon beleven met mijn gezin.

Bali staat bekend om zijn ongelooflijke landschappen, rijke cultuur en heerlijke gerechten. Als liefhebber van lekker eten, was ik benieuwd naar wat dit eiland te bieden had. Ons dochtertje Olivia, ontpopte zich al snel tot een 'sate monstertje' - ze verslond deze heerlijke satéstokjes als een pro. De lokale keuken is werkelijk fantastisch en letterlijk overal, biedt een scala aan smaken, van pittige curry's tot vers gevangen vis, en van tropisch fruit tot de beroemde Balinese koffie.

De mogelijkheid om mijn werk als advocaat op Bali voort te zetten, dankzij de digitale infrastructuur van mijn kantoor, was een geschenk. Het werken op mijn laptop met uitzicht op prachtige stranden en weelderige rijstvelden was inspirerend. Het feit dat ik kon blijven voldoen aan mijn verplichtingen terwijl ik van dit tropische paradijs genoot, maakte mijn reis des te aangenamer.

Het dagelijkse ritme van een digital nomad op Bali verschilt aanzienlijk van het ritme op een traditioneel advocatenkantoor. Ik begon mijn dagen vroeg, met het lezen van stukken en mailen naar cliënten. In de middag, als het ochtend is in Nederland, pleegde ik telefoontjes of schoof ik aan bij videogesprekken. In de avond, als wij weer van een bijzondere dis aan het genieten waren, hield ik contact met cliënten via de mail.

Tijdens mijn werkuren kon ik vanuit mijn stoel aan het zwembad of het strand, eenvoudig communiceren met collega's en cliënten via videoconferenties, e-mail en bellen via Whatsapp. De tijdzoneverschillen en afstanden leken ineens veel kleiner in een wereld waar digitaal werken de norm is. Dit gaf me de flexibiliteit om mijn werk af te stemmen op de behoeften van mijn gezin en de cliënten thuis in Nederland.

De weekenden waren voor ons samen. We brachten deze door met het verkennen van dit betoverende eiland. We wandelden door de prachtige rijstvelden, bezochten eeuwenoude tempels, en zagen de zon in de zee zakken op een van de vele prachtige stranden. De bijzonder vriendelijke Balinese bevolking en hun gastvrijheid zorgden voor een zeer ontspannen vakantie.

Een hoogtepunt van onze reis was onze trip naar Ubud Monkey Forest, waar we oog in oog kwamen te staan met de brutale makaken die dit heilige woud bewonen. Olivia was in de zevende hemel terwijl ze overal de apen zag springen en klauteren. De gelegenheid om deze prachtige momenten met mijn gezin te delen, was onbetaalbaar.

Waarom?

Als digital nomad advocaat op Bali, kon ik de balans vinden tussen werk en privéleven, en dit heeft mijn perspectief op werk-privé balans veranderd. Het eiland gaf ons een nieuw begrip van wat mogelijk is wanneer je jouw passies en professionele verplichtingen combineert.

Mijn tijd op Bali zal altijd een bijzonder warme plaats in mijn hart innemen. Het heeft me geleerd dat de wereld ons zoveel te bieden heeft, zowel zakelijk als persoonlijk, als we bereid zijn de stap te zetten en nieuwe horizonnen te verkennen. Bali was niet alleen een reis, maar een ervaring die mijn leven heeft verrijkt op manieren die ik nooit had kunnen voorzien.

ARBEIDSRECHT

Het arbeidsrecht is voortdurend in ontwikkeling. Wetgeving verandert continu, rechtspraak en literatuur geven steeds weer een andere kijk op de zaken.

Waar kunnen we u mee helpen?

Adviesgesprek aanvragen

Vraag nu een juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend advies van onze specialisten.
Adviesgesprek aanvragen

Contact opnemen

Onze medewerkers voorzien u graag van advies en ondersteuning. Neem contact met ons op met uw vragen.
Contact opnemen
Schravenmade Advocaten in Maarssen, Utrecht, onderscheidt zich al meer dan 40 jaar door specialisatie in vooral ondernemingsrecht, waaronder arbeidsverhoudingen, ambtenarenrecht en ontslagrecht. Bovendien begeleiden we fusies en overnames.
Schravenmade Advocaten heeft geen stichting derdengelden. Schravenmade Advocaten ontvangt daarom geen derdengelden.
© Copyright 2024 - Schravenmade Advocaten - Alle rechten voorbehouden
Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
0346-56 07 64
Adviesgesprek aanvragenContact opnemen
Schravenmade Advocaten doceren o.a. voor de NVM en is betrokken bij het onderwijs aan 2 juridische scholen.
Wilt u onze informatieve nieuwsbrief ontvangen?

pencilphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram