Geplaatst op:22 november 2016

ING "offshored" meer dan duizend banen

FNV en De Unie zijn geschrokken van de mate waarin ING Nederlandse en Belgische banen overhevelt naar lagelonenlanden. Een kwart van de 7000 banen die de bank wil schrappen, verdwijnt naar lagelonenlanden in Azië en Oost-Europa. Dat meldde De Volkskrant op basis van documenten van de bank.
De bank kondigde begin oktober aan 7000 banen te schrappen, waarvan 2300 in Nederland en 3500 in België. Digitalisering zou de voornaamste reden zijn. Nu blijkt dat een kwart van deze banen niet verdwijnt, maar wordt verplaatst naar landen met lagere loonkosten. Een woordvoerder van de bank zei dat ING begin oktober al heeft aangegeven "dat de re-organisatie nodig was omdat het werk bij ING verandert en ook dat de plek van het werk verandert. Het is altijd onderdeel geweest van de plannen."
"We kunnen niemand verbieden om banen te verplaatsen naar andere landen, maar de schaal en het tempo waarop dit gebeurt is verontrustend,", zei FNV-bestuurder Van Hees. "Ik ga de leden informeren en met de kaderleden kijken of we in beeld kunnen brengen hoeveel banen er tot nu toe al verdwenen zijn. Want dit lijkt op uitverkoop van de werkgelegenheid." Vakbond De Unie maakt zich ook zorgen. "Het lijkt alsof ING de overzichtelijke bedrijfsformule van een organisatie als McDonald's wil toepassen op de complexe organisatie van ING en dat kan niet", aldus Emanuel Geurts van De Unie.
Er zijn in totaal zo'n 52.000 mensen in dienst bij ING. Ongeveer een op drie werkt in Nederland. "We worden minder Nederlands. We krijgen steeds meer klanten in andere landen en in Nederland is de groei er een beetje uit. Dan is het niet gek dat we ook de banen anders verdelen". aldus de ING-woordvoerder. Het financiële concern kwam begin 2015 ook in het nieuws met pogingen om te besparen op de loonkosten, direct na invoering van de Wet Werk en Zekerheid.

Waar kunnen we u mee helpen?

Adviesgesprek aanvragen

Vraag nu een juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend advies van onze specialisten.
Adviesgesprek aanvragen

Contact opnemen

Onze medewerkers voorzien u graag van advies en ondersteuning. Neem contact met ons op met uw vragen.
Contact opnemen
Schravenmade Advocaten in Maarssen, Utrecht, onderscheidt zich al meer dan 40 jaar door specialisatie in vooral ondernemingsrecht, waaronder arbeidsverhoudingen, ambtenarenrecht en ontslagrecht. Bovendien begeleiden we fusies en overnames.
Schravenmade Advocaten heeft geen stichting derdengelden. Schravenmade Advocaten ontvangt daarom geen derdengelden.
© Copyright 2024 - Schravenmade Advocaten - Alle rechten voorbehouden
Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
0346-56 07 64
Adviesgesprek aanvragenContact opnemen
Schravenmade Advocaten doceren o.a. voor de NVM en is betrokken bij het onderwijs aan 2 juridische scholen.
Wilt u onze informatieve nieuwsbrief ontvangen?

pencilphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram