Geplaatst op:16 augustus 2019

Let op: WAB in werking per 1 januari 2020

Op 18 juli 2019 verscheen de inwerkingtreding van de Wab in het StaatsbladDe Wab treedt voor het meerendeel in werking per 1 januari 2020.

Er wordt wel een uitzondering gemaakt voor de compensatie van de transitievergoeding bij bedrijfsbeëindiging wegens ziekte, pensionering of overlijden van de werkgever. Vanwege het feit dat het UWV niet teveel tegelijkertijd kan veranderen kunnen de noodzakelijke systeemaanpassingen voor deze compensatieregeling pas worden doorgevoerd na inwerkingtreding van de compensatieregeling transitievergoeding bij langdurige arbeidsongeschiktheid van de werknemer (na 1 april 2020). In de komende maanden van 2019 zal de inwerkingtredingsdatum hiervan worden vastgelegd.

Vragen?

Heeft u hier vragen over? Neem dan gerust contact op met Schravenmade Advocaten. Onze specialisten arbeidsrecht staan voor u klaar.

SOCIAAL ZEKERHEIDSRECHT

SOCIAAL ZEKERHEIDSRECHT

Wij adviseren op verschillende terreinen binnen de sociale zekerheid. In dit rechtsgebied zijn verschillende wetten (volksverzekeringen en werknemersverzekeringen) van groot belang. Hieronder is een selectie van deze wetten opgenomen.

Waar kunnen we u mee helpen?

Adviesgesprek aanvragen

Vraag nu een juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend advies van onze specialisten.
Adviesgesprek aanvragen

Contact opnemen

Onze medewerkers voorzien u graag van advies en ondersteuning. Neem contact met ons op met uw vragen.
Contact opnemen
Schravenmade Advocaten in Maarssen, Utrecht, onderscheidt zich al meer dan 40 jaar door specialisatie in vooral ondernemingsrecht, waaronder arbeidsverhoudingen, ambtenarenrecht en ontslagrecht. Bovendien begeleiden we fusies en overnames.
Schravenmade Advocaten heeft geen stichting derdengelden. Schravenmade Advocaten ontvangt daarom geen derdengelden.
© Copyright 2024 - Schravenmade Advocaten - Alle rechten voorbehouden
Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
0346-56 07 64
Adviesgesprek aanvragenContact opnemen
Schravenmade Advocaten doceren o.a. voor de NVM en is betrokken bij het onderwijs aan 2 juridische scholen.
Wilt u onze informatieve nieuwsbrief ontvangen?

pencilphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram