Geplaatst op:7 maart 2017

Nederlanders geven online meer dan 20 miljard euro uit

Nederlandse consumenten hebben vorig jaar gezamenlijk 20,16 miljard euro uitgegeven in webwinkels. Daarmee zijn de bestedingen 23 procent hoger dan een jaar eerder.
Dat blijkt vrijdag uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor door onderzoeksbureau GfK.
Met name in het vierde kwartaal van 2016 werd een aanzienlijke groei geconstateerd. Toen schafte 82 procent van de Nederlanders van vijftien jaar en ouder online producten of diensten aan.
De aankopen waren in dat kwartaal goed voor een totaalbedrag van 6,15 miljard euro. Dat is 27 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Koopjes

De groeicijfers zijn volgens GfK-onderzoeker Gino Thuij vooral te danken aan een aantrekkende economie, een groeiend consumentenvertrouwen en het verdwijnen van belangrijke ketens in de winkelstraat.
Daarnaast is de prijs online aan het dalen, constateert Thuij. "Nederlanders zoeken en vinden voor merkartikelen steeds vaker online koopjes."

Producten en diensten

De online uitgaven aan producten groeiden in 2016 met 25 procent naar 11,01 miljard euro. Aan online diensten (onder meer reizen en tickets voor evenementen) werd 9,15 miljard euro uitgegeven. Dat is een stijging van 19 procent.
Binnen de uitgaven aan producten groeiden vooral de bestedingen aan schoenen. Nederlandse consumenten gaven in totaal 926 miljoen euro aan schoenen uit, tegenover 642 miljoen euro een jaar eerder. Andere segmenten waar veel aan werd uitgegeven zijn lifestyleproducten, IT en voedsel.
Uitgaven in de fysieke winkelstraat bleven nagenoeg stabiel. Het totaalbedrag liep met 1 procent terug. Dankzij de online verkopen steeg de totale omzet van de detailhandel met 4 procent.
 
Bron: Nu.nl

Waar kunnen we u mee helpen?

Adviesgesprek aanvragen

Vraag nu een juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend advies van onze specialisten.
Adviesgesprek aanvragen

Contact opnemen

Onze medewerkers voorzien u graag van advies en ondersteuning. Neem contact met ons op met uw vragen.
Contact opnemen
Schravenmade Advocaten in Maarssen, Utrecht, onderscheidt zich al meer dan 40 jaar door specialisatie in vooral ondernemingsrecht, waaronder arbeidsverhoudingen, ambtenarenrecht en ontslagrecht. Bovendien begeleiden we fusies en overnames.
Schravenmade Advocaten heeft geen stichting derdengelden. Schravenmade Advocaten ontvangt daarom geen derdengelden.
© Copyright 2024 - Schravenmade Advocaten - Alle rechten voorbehouden
Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
0346-56 07 64
Adviesgesprek aanvragenContact opnemen
Schravenmade Advocaten doceren o.a. voor de NVM en is betrokken bij het onderwijs aan 2 juridische scholen.
Wilt u onze informatieve nieuwsbrief ontvangen?

pencilphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram