Nieuw plan persoonlijke leerrekening

Geplaatst op:18 april 2017

Iedere volwassen Nederlander moet een persoonlijke leerrekening krijgen. Met het geld van die rekening kan hij zich zijn leven lang bijscholen. Dat vindt de Commissie Sap, die door minister Bussemaker was gevraagd advies uit te brengen over een leven lang leren.
De commissie, onder leiding van voormalig GroenLinks-leider Sap, wijst erop dat de vaste baan voor het leven nauwelijks meer voorkomt. Daarom is een persoonlijke of individuele leerrekening nodig, vindt de commissie. Het scholingsbudget op de individueel leerrekening moet komen van de overheid, werkgevers en van de budgethouder zelf.
Behalve een leerrekening moet er een digitaal cv komen waarin alle kennis én ervaring van de eigenaar wordt vastgelegd. Bijscholing zou ook beter moeten aansluiten op de behoeften van werkenden en op de regio waarin zij werken. De commissie adviseert een deltacommissaris te benoemen die met werknemers, werkgevers, onderwijsinstellingen en de overheid concreet afspraken  maakt.
Het plan van de commissie-Sap doet sterk denken aan de persoonlijke ontwikkelrekening die de Sociaal Economische Raad (SER) eerder in maart voorstelde. Dat plan behelst een Periodieke Arbeidsmarktscan (PAS), loopbaanwinkels en een Persoonlijke Ontwikkelrekening voor de hele beroepsbevolking. Zowel de SER als de commissie Sap hopen dat de coalitieonderhandelaars hun plannen in een regeerakkoord opnemen.
 
Bron: ANP
 
 

Elke werkdag bereikbaar
Stel uw vraag

E-mail specifieke vragen
info@Schravenmade.nl
Bel ons voor al uw vragen: 
0346-55 47 03

Contactinformatie

Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
Tel: 0346-55 47 03
Fax: 0346-56 07 64
Info@Schravenmade.nl

Schrijf u in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief

advocaat utrecht high trust
envelopephone-handset
Share This
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram