Geplaatst op:18 april 2017

Nieuw plan persoonlijke leerrekening

Iedere volwassen Nederlander moet een persoonlijke leerrekening krijgen. Met het geld van die rekening kan hij zich zijn leven lang bijscholen. Dat vindt de Commissie Sap, die door minister Bussemaker was gevraagd advies uit te brengen over een leven lang leren.
De commissie, onder leiding van voormalig GroenLinks-leider Sap, wijst erop dat de vaste baan voor het leven nauwelijks meer voorkomt. Daarom is een persoonlijke of individuele leerrekening nodig, vindt de commissie. Het scholingsbudget op de individueel leerrekening moet komen van de overheid, werkgevers en van de budgethouder zelf.
Behalve een leerrekening moet er een digitaal cv komen waarin alle kennis én ervaring van de eigenaar wordt vastgelegd. Bijscholing zou ook beter moeten aansluiten op de behoeften van werkenden en op de regio waarin zij werken. De commissie adviseert een deltacommissaris te benoemen die met werknemers, werkgevers, onderwijsinstellingen en de overheid concreet afspraken  maakt.
Het plan van de commissie-Sap doet sterk denken aan de persoonlijke ontwikkelrekening die de Sociaal Economische Raad (SER) eerder in maart voorstelde. Dat plan behelst een Periodieke Arbeidsmarktscan (PAS), loopbaanwinkels en een Persoonlijke Ontwikkelrekening voor de hele beroepsbevolking. Zowel de SER als de commissie Sap hopen dat de coalitieonderhandelaars hun plannen in een regeerakkoord opnemen.
 
Bron: ANP
 
 

Waar kunnen we u mee helpen?

Adviesgesprek aanvragen

Vraag nu een juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend advies van onze specialisten.
Adviesgesprek aanvragen

Contact opnemen

Onze medewerkers voorzien u graag van advies en ondersteuning. Neem contact met ons op met uw vragen.
Contact opnemen
Schravenmade Advocaten in Maarssen, Utrecht, onderscheidt zich al meer dan 40 jaar door specialisatie in vooral ondernemingsrecht, waaronder arbeidsverhoudingen, ambtenarenrecht en ontslagrecht. Bovendien begeleiden we fusies en overnames.
Schravenmade Advocaten heeft geen stichting derdengelden. Schravenmade Advocaten ontvangt daarom geen derdengelden.
© Copyright 2024 - Schravenmade Advocaten - Alle rechten voorbehouden
Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
0346-56 07 64
Adviesgesprek aanvragenContact opnemen
Schravenmade Advocaten doceren o.a. voor de NVM en is betrokken bij het onderwijs aan 2 juridische scholen.
Wilt u onze informatieve nieuwsbrief ontvangen?

pencilphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram