Geplaatst op:10 januari 2018

Seksuele intimidatie nog springlevend...

Seksuele intimidatie van vrouwen op de werkvloer komt op grote schaal voor. Uit nieuw onderzoek van weekblad VIVA blijkt dat 39 procent van de vrouwen in vrijwel alle sectoren ermee te maken heeft. Volgens VIVA ondersteunen de uitkomsten van het onderzoek het beeld dat ontstaan is naar aanleiding van de #metoo-discussie.
VIVA deed in 1981 als eerste een grootschalig onderzoek naar ongewenste seksuele intimiteiten op de werkvloer. Destijds had 86 procent van de ondervraagden ermee te maken. Voor 19 procent van de vrouwen was het reden om ontslag te nemen. Na dat onderzoek is destijds grote ophef ontstaan en zijn Kamervragen gesteld. In 36 jaar is er veel verbeterd, maar Hanneke Seesing van VIVA noemt de 39 procent van nu "nog steeds schokkend".
Gedrag aanpassen
Van de 39 procent vrouwen die last had van seksuele intimidatie ging het 3 procent om een poging tot aanranding of verkrachting. In de meeste andere gevallen ging het om seksueel getinte grappen en berichtjes, dubbelzinnige opmerkingen over het lichaam of kleding en onnodige aanrakingen. Een deel van de vrouwen zegt uit angst voor seksuele intimidatie haar gedrag aan te passen. Ook geeft 14 procent aan dat ze zich afstandelijk gedraagt naar mannen toe en 13 procent probeert er onopvallend uit te zien.

ARBEIDSRECHT

Het arbeidsrecht is voortdurend in ontwikkeling. Wetgeving verandert continu, rechtspraak en literatuur geven steeds weer een andere kijk op de zaken.

Waar kunnen we u mee helpen?

Adviesgesprek aanvragen

Vraag nu een juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend advies van onze specialisten.
Adviesgesprek aanvragen

Contact opnemen

Onze medewerkers voorzien u graag van advies en ondersteuning. Neem contact met ons op met uw vragen.
Contact opnemen
Schravenmade Advocaten in Maarssen, Utrecht, onderscheidt zich al meer dan 40 jaar door specialisatie in vooral ondernemingsrecht, waaronder arbeidsverhoudingen, ambtenarenrecht en ontslagrecht. Bovendien begeleiden we fusies en overnames.
Schravenmade Advocaten heeft geen stichting derdengelden. Schravenmade Advocaten ontvangt daarom geen derdengelden.
© Copyright 2024 - Schravenmade Advocaten - Alle rechten voorbehouden
Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
0346-56 07 64
Adviesgesprek aanvragenContact opnemen
Schravenmade Advocaten doceren o.a. voor de NVM en is betrokken bij het onderwijs aan 2 juridische scholen.
Wilt u onze informatieve nieuwsbrief ontvangen?

pencilphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram