Uw vastgoed advocaat

Specialist in ondernemingsrecht

Bent u op zoek naar een advocatenkantoor in regio Utrecht en omstreken die gespecialiseerd is in vastgoed? Bij ons bent u aan het juiste adres. Plan een vrijblijvend juridisch adviesgesprek in met onze vastgoed advocaat op onze locatie in Maarssen. Wij beoordelen uw situatie en adviseren over hoe u de kwestie het beste kunt aanvliegen. 
Juridisch adviesgesprek aanvragen

Vastgoed advocaat

Juridisch vastgoed advies

Als vastgoed advocaat adviseren wij over allerlei aspecten omtrent onroerende zaken. Dit omvat o.a. alle juridische aspecten van het bouw- en verkoopproces. Vanaf (her)ontwikkeling, ontwerp en bouwen tot de verkoop, verhuur en de plichten van betrokkenen in de vastgoedketen. 
Denk aan de ontwikkelaar, aannemer en architect, maar ook de overheid wat betreft vergunningen, ontheffingen en bestemmingswijzigingen.
Juridisch adviesgesprek aanvragen

Waar kan een vastgoed advocaat mij concreet bij helpen?

Huurrecht en burenrecht

Schravenmade is er voor huurders en verhuurders, zowel voor ondernemer als particulier. Denk aan hulp en advies bij o.a. huurbeëindiging, gebreken, schade en overlast. Ook bij een te hoge huurprijs of dreigende ontruiming kunt u bij ons terecht. 
Is er sprake van een conflict met uw buren, bijvoorbeeld over de erfgrens, de tuin of het gebruiken van elkaars grond? Omdat u als buren naast elkaar woont, kan dit al snel leiden tot een vervelende situatie waar u dagelijks mee geconfronteerd wordt. Levert praten niets meer op, dan kan een jurist uitkomst bieden. 

Appartementsrecht en VvE-recht

Ieder lid van een VvE heeft als doel het behartigen van de gemeenschappelijke belangen. Daar komen ingewikkelde regels bij kijken omtrent de splitsingsakte, splitsingsreglement en het huishoudelijke reglement. Wij helpen u graag bij het op een rijtje zetten van de geldende regels en bieden advies waar nodig. 

(Ver)bouwen

Wanneer u een aannemer inschakelt en deze zich niet aan de regels houdt, bijvoorbeeld omdat hij niet op tijd begint, er te lang over doet of misschien zelfs failliet gaat. Wat zijn uw rechten in dit soort situaties? Of u nu ondernemer, particulier, opdrachtgever of (onder)aannemer bent, de advocaten van Schravenmade staan voor u klaar. 

Wanneer inschakelen?

Onroerend goedrecht bestaat dus uit verschillende facetten, maar in welke specifieke situaties doet u er nu goed aan een vastgoed advocaat in te schakelen?
- Opmaken en/of controleren van contracten;
- Voeren van onderhandelingen;
- Financiële en/of bouwkundige aansprakelijkheid;
- Geschillen in verplichtingen met andere partijen;
- Aangaan van overeenkomsten.
Bel 0346 55 47 03

De garanties van Schravenmade

Oprechtheid

Eerlijkheid, rechtvaardigheid en betrouwbaarheid is ons streven. Zaken waar we niet in geloven nemen we niet aan. En wat we beloven komen we na.

Resultaatgericht

Wij zijn competitief ingesteld, maar houden het eindresultaat voor ogen. Daarom strijden we voor winst waar dit kan of gaan voor het maximaal haalbare.

Direct zekerheid

Bij een (dreigend) geschil wil je snel weten waar je aan toe bent. Onze advocaten beantwoorden direct je eerste vragen en bepalen dan de volgende stap.

Juridisch adviesgesprek aanvragen

In verschillende situaties is juridisch advies gewenst. Maar welke rechten heeft u? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden, zodat u weloverwogen uw vervolgstappen kunt bepalen.
Vraag een online juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend en onafhankelijk advies van onze specialisten.
Vraag adviesgesprek aan 

Onze rechtsgebieden

In ons land zorgt de overheid ervoor dat alles in de samenleving goed georganiseerd wordt. De overheid moet zich hierbij houden aan bepaalde regels en wetten die onderdeel zijn van het bestuursrecht. In deze wetten wordt beschreven hoe de overheid op een rechtvaardige manier goede beslissingen neemt, waarbij eveneens je rechten als burger zijn opgenomen.

Naast bestuursrecht is er civiel recht dat ook wel burgerlijk recht

Het burgerlijk recht, ook wel civiel recht of privaat recht genoemd, regelt de verhoudingen tussen verschillende personen. 
Het recht in Nederland gaat over veel verschillende zaken.
Om het overzichtelijker te maken is het recht opgedeeld in verschillende deelgebieden.

Onze rechtsgebieden

In ons land zorgt de overheid ervoor dat alles in de samenleving goed georganiseerd wordt. De overheid moet zich hierbij houden aan bepaalde regels en wetten die onderdeel zijn van het bestuursrecht.  In deze wetten wordt beschreven hoe de overheid op een rechtvaardige manier goede beslissingen neemt, waarbij eveneens je rechten als burger zijn opgenomen.

Het burgerlijk recht, ook wel civiel recht of privaatrecht genoemd, regelt de verhoudingen tussen verschillende personen. Het recht in Nederland gaat over veel verschillende zaken. Om het overzichtelijker te maken is het recht opgedeeld in verschillende deelgebieden.

Waar kunnen we u mee helpen?

Adviesgesprek aanvragen

Vraag nu een juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend advies van onze specialisten.
Adviesgesprek aanvragen

Contact opnemen

Onze medewerkers voorzien u graag van advies en ondersteuning. Neem contact met ons op met uw vragen.
Contact opnemen
Schravenmade Advocaten in Maarssen, Utrecht, onderscheidt zich al meer dan 40 jaar door specialisatie in vooral ondernemingsrecht, waaronder arbeidsverhoudingen, ambtenarenrecht en ontslagrecht. Bovendien begeleiden we fusies en overnames.
Schravenmade Advocaten heeft geen stichting derdengelden. Schravenmade Advocaten ontvangt daarom geen derdengelden.
© Copyright 2024 - Schravenmade Advocaten - Alle rechten voorbehouden
Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
0346-56 07 64
Adviesgesprek aanvragenContact opnemen
Schravenmade Advocaten doceren o.a. voor de NVM en is betrokken bij het onderwijs aan 2 juridische scholen.
Wilt u onze informatieve nieuwsbrief ontvangen?

pencilgraduation-hatuserphonechevron-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram