Schravenmade legt uit

Wat is wanprestatie?

Wanprestatie komt altijd voort uit een overeenkomst. In een overeenkomst is duidelijk aangegeven wat de bedoeling. Zodra een prestatie daarvan afwijkt, leidt tot een wanprestatie. Maar wat zijn hier de gevolgen van? Martijn vertelt je er meer over in deze video.

Wat is een overeenkomst?

Een overeenkomst is simpelweg een afspraak tussen partijen, maar wanneer komt er nu een overeenkomst tot stand? 

Hoe verkoop je een woning?

Een woning verkopen doe je niet zomaar. Zo moeten er aan verschillende eisen worden voldaan voordat er een geldige overdracht tot stand kan komen.

Moet je een overeenkomst op schrift hebben?

Advocaat Martijn krijgt vaak de vraag of overeenkomsten op schrift gesteld moeten worden. Het korte antwoord daarop is: ja. Maar waarom moet dat? In deze video vertelt Martijn je er alles over.

Wat is huur van woonruimte?

De huur van een woonruimte omvat meer dan de meeste mensen denken. Martijn vertelt meer over dit type overeenkomst en wat er allemaal bij komt kijken.

Wat is aansprakelijkheid?

In Nederland is het uitgangspunt dat iedereen zijn eigen schade draagt. Maar ook hier geldt dat er uitzonderingen op de regel zijn. In deze video legt Martijn wat aansprakelijkheid precies inhoudt en wanneer je iemand aansprakelijk kan stellen.

Hoe stel ik een klant in gebreke?

Presteert jouw klant niet naar behoren, dan kun je een schadevergoeding vorderen. Hiervoor moet echter eerst sprake zijn van verzuim. In deze video legt Martijn uit hoe je een klant in gebreken stelt en welke stappen je daarna kunt volgen.

Hoe werkt een incasso traject?

Bij een incassotraject wordt er onderscheid gemaakt tussen consumenten en bedrijven. In deze video zet Martijn uiteen hoe het incassotraject voor consumenten eruit ziet.

Wat doet een deurwaarder?

Iedereen heeft vast weleens de term ‘deurwaarder’ voorbij horen komen. Maar wat doet een deurwaarder eigenlijk precies? Martijn legt het je uit!

Wat is ontbinding?

Als je een overeenkomst hebt en de andere partij voert zijn verplichtingen uit die overeenkomst niet goed uit, dan kun je die overeenkomst ontbinden. Hoe dat precies in zijn werk gaat, vertelt Martijn in deze video.

Waar kunnen we u mee helpen?

Adviesgesprek aanvragen

Vraag nu een juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend advies van onze specialisten.
Adviesgesprek aanvragen

Contact opnemen

Onze medewerkers voorzien u graag van advies en ondersteuning. Neem contact met ons op met uw vragen.
Contact opnemen
Schravenmade Advocaten in Maarssen, Utrecht, onderscheidt zich al meer dan 40 jaar door specialisatie in vooral ondernemingsrecht, waaronder arbeidsverhoudingen, ambtenarenrecht en ontslagrecht. Bovendien begeleiden we fusies en overnames.
Schravenmade Advocaten heeft geen stichting derdengelden. Schravenmade Advocaten ontvangt daarom geen derdengelden.
© Copyright 2024 - Schravenmade Advocaten - Alle rechten voorbehouden
Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
0346-56 07 64
Adviesgesprek aanvragenContact opnemen
Schravenmade Advocaten doceren o.a. voor de NVM en is betrokken bij het onderwijs aan 2 juridische scholen.
Wilt u onze informatieve nieuwsbrief ontvangen?

pencilphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram