Arbeidsrecht advocaat

Bent u op zoek naar een arbeidsrecht advocaat? Bijvoorbeeld omdat u te maken heeft met ontslag, een arbeidsconflict of andere arbeidsgeschillen? Schravenmade is gespecialiseerd in arbeidsrecht en aanverwante zaken. Benieuwd hoe we u kunnen bijstaan? Plan geheel vrijblijvend een juridisch adviesgesprek in. Wij beoordelen uw situatie en adviseren over hoe u de kwestie het beste kunt aanvliegen.
Juridisch adviesgesprek aanvragen

Arbeidsrecht advocaat

Juridisch advies arbeidsrecht

Binnen het arbeidsrecht valt een breed scala aan juridische kwesties die zich voordoen binnen arbeidsverhoudingen. 
Hier kunt u zowel als werkgever, maar ook als werknemer mee te maken krijgen.
Binnen dit rechtsgebied worden verschillende zaken behandeld, denk aan arbeidscontracten, -omstandigheden en -ongeschiktheid.
Juridisch adviesgesprek aanvragen
U kunt ook een advocaat inschakelen voor tips, advies of mediation. Het doel van arbeidsrecht is dat er een goede balans is tussen de rechten en plichten van werkgevers en werknemers. In alle gevallen draait het altijd om mensen. Wij streven dan ook naar een zorgvuldige, kwalitatief hoogwaardige aanpak bij het behandelen van uw zaak.

Thema’s binnen arbeidsrecht

- Arbeidsconflicten
- Arbeidsongeschiktheid
- Arbeidsovereenkomsten
- Arbeidsvoorwaarden
- Loon en pensioen
- Loonvordering
- Ontslag
- Transitievergoedingen
- Vaststellingsovereenkomsten
- Werkgevers
- Werknemers

Waar kan een arbeidsrecht advocaat mij concreet bij helpen?

Arbeidsconflicten

Binnen het arbeidsrecht kunnen verschillende soorten conflicten ontstaan. Vaak hebben deze te maken met afspraken die zijn vastgelegd in de arbeidsovereenkomst of ontstaan er geschillen bij de beëindiging van een arbeidscontract. Ook kunnen er conflicten ontstaan over wetten zoals de Arbeidsomstandighedenwet, de Arbeidstijdenwet en de Wet gelijke behandeling.
Het is belangrijk om bij geschillen in goed overleg tot een oplossing te komen met je werkgever of werknemer. Het kan verstandig zijn om hierbij een advocaat te raadplegen die gespecialiseerd is in het arbeidsrecht. Zo bent u verzekerd van het beste advies en voorkomt u dat u handelt in strijd met de wet.

Ontslagrecht

Het ontslagrecht is een belangrijk onderdeel van het arbeidsrecht. Het bevat specifieke voorwaarden waaronder een arbeidsovereenkomst kan worden beëindigd. Hierbij wordt gekeken naar de collectieve arbeidsovereenkomst, de individuele arbeidsovereenkomst en de wetgeving zoals vastgelegd in het Burgerlijk Wetboek.
Een werkgever moet een geldige reden hebben om een werknemer te ontslaan, zoals een verstoorde werkrelatie, verduistering of bedrijfseconomische redenen. Als u te maken krijgt met het ontslagrecht en juridische ondersteuning nodig heeft, kunnen arbeidsrechtadvocaten u hierbij helpen. Zij kunnen u adviseren en bijstaan bij ontslagzaken.

Fusies, overnames en reorganisaties

Het is ook verstandig om een arbeidsrechtadvocaat in te schakelen in geval van een fusie, overname of reorganisatie. In dergelijke situaties gelden namelijk specifieke regels, en een advocaat arbeidsrecht kan u adviseren over de gevolgen hiervan voor het personeelsbestand.

Procederen

Is er sprake van een arbeidsgeschil, dan wordt in eerste instantie altijd geprobeerd in goed overleg met de andere partij tot een oplossing te komen. Mocht het toch tot een procedure komen, dan staan wij u graag bij. 
De arbeidsrechtadvocaten van Schravenmade hebben uitgebreide ervaring in procedures bij rechtbanken en gerechtshoven. Indien nodig beschikken wij ook over specialisten die voor u kunnen procederen bij de Hoge Raad.
Bel 0346 55 47 03

De garanties van Schravenmade

Oprecht

Eerlijkheid, rechtvaardigheid en betrouwbaarheid is ons streven. Zaken waar we niet in geloven nemen we niet aan. En wat we beloven komen we na.

Resultaatgericht

Wij zijn competitief ingesteld, maar houden het eindresultaat voor ogen. Daarom strijden we voor winst waar dit kan of gaan voor het maximaal haalbare.

Direct zekerheid

Bij een (dreigend) geschil wil je snel weten waar je aan toe bent. Onze advocaten beantwoorden direct je eerste vragen en bepalen dan de volgende stap.

Juridisch adviesgesprek aanvragen

Arbeidsrecht is een complex rechtsgebied dat continu in beweging is. Juridische ondersteuning bij geschillen of advisering is dan ook zeer aan te raden. Schakel daarom bij arbeidsconflicten, ontslagzaken of andere vragen binnen het arbeidsrecht een deskundige en ervaren advocaat in om u bij te staan. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden, zodat u weloverwogen uw vervolgstappen kunt bepalen.
Vraag een online juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend en onafhankelijk advies van onze specialisten.
Vraag adviesgesprek aan 

Onze rechtsgebieden

In ons land zorgt de overheid ervoor dat alles in de samenleving goed georganiseerd wordt. De overheid moet zich hierbij houden aan bepaalde regels en wetten die onderdeel zijn van het bestuursrecht. In deze wetten wordt beschreven hoe de overheid op een rechtvaardige manier goede beslissingen neemt, waarbij eveneens je rechten als burger zijn opgenomen.

Naast bestuursrecht is er civiel recht dat ook wel burgerlijk recht

Het burgerlijk recht, ook wel civiel recht of privaat recht genoemd, regelt de verhoudingen tussen verschillende personen. 
Het recht in Nederland gaat over veel verschillende zaken.
Om het overzichtelijker te maken is het recht opgedeeld in verschillende deelgebieden.

Onze rechtsgebieden

In ons land zorgt de overheid ervoor dat alles in de samenleving goed georganiseerd wordt. De overheid moet zich hierbij houden aan bepaalde regels en wetten die onderdeel zijn van het bestuursrecht.  In deze wetten wordt beschreven hoe de overheid op een rechtvaardige manier goede beslissingen neemt, waarbij eveneens je rechten als burger zijn opgenomen.

Het burgerlijk recht, ook wel civiel recht of privaatrecht genoemd, regelt de verhoudingen tussen verschillende personen. Het recht in Nederland gaat over veel verschillende zaken. Om het overzichtelijker te maken is het recht opgedeeld in verschillende deelgebieden.

Waar kunnen we u mee helpen?

Adviesgesprek aanvragen

Vraag nu een juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend advies van onze specialisten.
Adviesgesprek aanvragen

Contact opnemen

Onze medewerkers voorzien u graag van advies en ondersteuning. Neem contact met ons op met uw vragen.
Contact opnemen
Schravenmade Advocaten in Maarssen, Utrecht, onderscheidt zich al meer dan 40 jaar door specialisatie in vooral ondernemingsrecht, waaronder arbeidsverhoudingen, ambtenarenrecht en ontslagrecht. Bovendien begeleiden we fusies en overnames.
Schravenmade Advocaten heeft geen stichting derdengelden. Schravenmade Advocaten ontvangt daarom geen derdengelden.
© Copyright 2024 - Schravenmade Advocaten - Alle rechten voorbehouden
Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
0346-56 07 64
Adviesgesprek aanvragenContact opnemen
Schravenmade Advocaten doceren o.a. voor de NVM en is betrokken bij het onderwijs aan 2 juridische scholen.
Wilt u onze informatieve nieuwsbrief ontvangen?

pencilgraduation-hatuserphonechevron-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram