Bereken zelf uw gouden handdruk

Geplaatst op:19 april 2016

Een gouden handdruk is een ontslagvergoeding die een werkgever aan een werknemer toekent als schadeloosstelling bij een gedwongen ontslag.
U wordt geconfronteerd door uw werkgever met een beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Als u of uw werkgever geen bezwaar heeft tegen uw vertrek, dan wordt de arbeidsovereenkomst in onderling overleg beëindigd. Daarbij kunt u met uw werkgever afspreken dat u vanwege uw ontslag een vergoeding ontvangt. Er zijn verschillende vormen van ontslag, al deze vormen hebben hun eigen ontslagregels die invloed hebben op een vergoeding.
Maar wat gebeurt er als u en uw werkgever het niet eens zijn over de beëindiging van de arbeidsovereenkomst? Dan zijn er twee mogelijkheden voor de werkgever om de arbeidsovereenkomst te laten ontbinden dan wel te beëindigen:
Voordat de werkgever een arbeidsovereenkomst mag opzeggen, moet hij in veel gevallen van het UWV werkbedrijf (voorheen: Centrum voor Werk en Inkomen (CWI)) een ontslagvergunning hebben gekregen. Indien de werkgever een ontslagvergunning heeft gekregen bij het CWI dan heeft de werknemer GEEN recht op een vergoeding. Indien het UWV een ontslagvergunning geeft mag de werkgever opzeggen. Indien de werkgever geen ontslagvergunning van het CWI heeft gekregen kan hij zich nog wenden tot de kantonrechter. De werkgever kan er voor kiezen om uw contract door de kantonrechter te laten ontbinden. Daarbij bepaalt de rechter vaak dat de werkgever de werknemer een schadevergoeding moet geven. Zo’n vergoeding bij ontslag wordt ook wel „gouden handdruk” genoemd.

Elke werkdag bereikbaar
Stel uw vraag

E-mail specifieke vragen
info@Schravenmade.nl
Bel ons voor al uw vragen: 
0346-55 47 03

Contactinformatie

Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
Tel: 0346-55 47 03
Fax: 0346-56 07 64
Info@Schravenmade.nl

Schrijf u in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief

advocaat utrecht high trust
envelopephone-handset
Share This
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram