Branche detachering krimpt door wet DBA

Geplaatst op:4 april 2017

De omzet in de Nederlandse detacheringsbranche is in het vierde kwartaal van vorig jaar met 2 procent gedaald omdat er minder werk te bemiddelen viel voor zzp’ers, zo blijkt uit onderzoek van advies- en accountantsbureau PwC. De voorgaande twaalf kwartalen liet de sector nog groei zien.
Dat er minder werk was voor zzp'ers is een gevolg van de nieuwe wet die in het leven is geroepen om schijnconstructies tegen te gaan. Volgens PwC zijn opdrachtgevers daardoor terughoudender om zelfstandigen in te huren.
De zogenoemde wet DBA moest zzp’ers en opdrachtgevers vooraf zekerheid bieden dat hun werkrelatie achteraf niet als een verkapt dienstverband wordt beschouwd. Hierdoor is echter grote onzekerheid ontstaan.
"Veel opdrachtgevers nemen liever het zekere voor het onzekere en kiezen voor het stopzetten van de inhuur van zzp’ers via detacheringsbureaus totdat de onzekerheid is weggenomen'', aldus PwC
Door felle kritiek op de wet heeft het kabinet de handhaving ervan al voorlopig opgeschort.
Bron: Nu.nl

Elke werkdag bereikbaar
Stel uw vraag

E-mail specifieke vragen
info@Schravenmade.nl
Bel ons voor al uw vragen: 
0346-55 47 03

Contactinformatie

Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
Tel: 0346-55 47 03
Fax: 0346-56 07 64
Info@Schravenmade.nl

Schrijf u in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief

advocaat utrecht high trust
envelopephone-handset
Share This
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram