Geplaatst op:15 september 2017

Code letselschade in de maak

Een nieuwe gedragscode moet de afhandeling van financiële claims vereenvoudigen voor mensen die een beroepsziekte hebben opgelopen. Minister Asscher heeft de Tweede Kamer schriftelijk laten weten dat hij hieraan werkt.
Volgens de minister duurt de afhandeling van claims bij beroepsziekten nu vaak veel te lang. De Letselschade Raad is gevraagd gedragsregels op te stellen die de basis moeten vormen voor de behandeling van de zaken. De Raad, een overkoepelend orgaan, doet dat in overleg met de partijen in de letselschadebranche. Via De Letselschade Raad worden onder meer het Verbond van Verzekeraars, de ANWB, Slachtofferhulp Nederland en letselschade-experts betrokken bij het opstellen van de code. Veel voorkomende beroepsziekten zijn bijvoorbeeld doofheid, longkanker, nekklachten en ziektes door werken met lood of asbest.
Onderlinge verhoudingen "Beroepsziekten vragen speciale aandacht en andere regels", aldus directeur Deborah Lauria van De Letselschade Raad. "Een werkgever is — als het goed is — natuurlijk verzekerd, maar je wilt de onderlinge verhoudingen met je baas niet verpesten met een claim. Dat is nogal wat."
De Raad ontwikkelde eerder al twee andere gedragscodes die verzekeraars, belangenbehartigers en zorgverleners als leidraad kunnen gebruiken. "De ene is voor letsel-schade in het algemeen, dus niet voor beroepsziekten, de andere is specifiek voor medische missers in bijvoorbeeld ziekenhuizen", zegt Lauria. Eerder kwam een expertisecentrum over beroepsziekten niet van de grond.
 
 
 

Waar kunnen we u mee helpen?

Adviesgesprek aanvragen

Vraag nu een juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend advies van onze specialisten.
Adviesgesprek aanvragen

Contact opnemen

Onze medewerkers voorzien u graag van advies en ondersteuning. Neem contact met ons op met uw vragen.
Contact opnemen
Schravenmade Advocaten in Maarssen, Utrecht, onderscheidt zich al meer dan 40 jaar door specialisatie in vooral ondernemingsrecht, waaronder arbeidsverhoudingen, ambtenarenrecht en ontslagrecht. Bovendien begeleiden we fusies en overnames.
Schravenmade Advocaten heeft geen stichting derdengelden. Schravenmade Advocaten ontvangt daarom geen derdengelden.
© Copyright 2024 - Schravenmade Advocaten - Alle rechten voorbehouden
Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
0346-56 07 64
Adviesgesprek aanvragenContact opnemen
Schravenmade Advocaten doceren o.a. voor de NVM en is betrokken bij het onderwijs aan 2 juridische scholen.
Wilt u onze informatieve nieuwsbrief ontvangen?

pencilphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram