Code letselschade in de maak

Geplaatst op:15 september 2017

Een nieuwe gedragscode moet de afhandeling van financiële claims vereenvoudigen voor mensen die een beroepsziekte hebben opgelopen. Minister Asscher heeft de Tweede Kamer schriftelijk laten weten dat hij hieraan werkt.
Volgens de minister duurt de afhandeling van claims bij beroepsziekten nu vaak veel te lang. De Letselschade Raad is gevraagd gedragsregels op te stellen die de basis moeten vormen voor de behandeling van de zaken. De Raad, een overkoepelend orgaan, doet dat in overleg met de partijen in de letselschadebranche. Via De Letselschade Raad worden onder meer het Verbond van Verzekeraars, de ANWB, Slachtofferhulp Nederland en letselschade-experts betrokken bij het opstellen van de code. Veel voorkomende beroepsziekten zijn bijvoorbeeld doofheid, longkanker, nekklachten en ziektes door werken met lood of asbest.
Onderlinge verhoudingen "Beroepsziekten vragen speciale aandacht en andere regels", aldus directeur Deborah Lauria van De Letselschade Raad. "Een werkgever is — als het goed is — natuurlijk verzekerd, maar je wilt de onderlinge verhoudingen met je baas niet verpesten met een claim. Dat is nogal wat."
De Raad ontwikkelde eerder al twee andere gedragscodes die verzekeraars, belangenbehartigers en zorgverleners als leidraad kunnen gebruiken. "De ene is voor letsel-schade in het algemeen, dus niet voor beroepsziekten, de andere is specifiek voor medische missers in bijvoorbeeld ziekenhuizen", zegt Lauria. Eerder kwam een expertisecentrum over beroepsziekten niet van de grond.
 
 
 

Elke werkdag bereikbaar
Stel uw vraag

E-mail specifieke vragen
info@Schravenmade.nl
Bel ons voor al uw vragen: 
0346-55 47 03

Contactinformatie

Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
Tel: 0346-55 47 03
Fax: 0346-56 07 64
Info@Schravenmade.nl

Schrijf u in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief

advocaat utrecht high trust
envelopephone-handset
Share This
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram