Conflict vaak toch “einde oefening”

Geplaatst op:19 april 2016

Werknemers die een conflict hebben met de werkgever, stappen niet snel naar een advocaat of rechtsbijstandsverzekeraar, zo blijkt uit het onderzoek. Van de ondervraagden zegt 29 procent het bij voorkeur zelf op te lossen, zonder hulp van buiten.
Misschien is dat ook wel zo handig. Want hoewel iets meer dan de helft van de werknemers (51%) een verzekering voor rechtsbijstand heeft, dekt die lang niet altijd de kosten van juridische hulp bij arbeidsconflicten. Zegt ook een woordvoerder van Nationale-Nederlanden: “De meerderheid (71%) denkt dat hiermee de hulp bij een arbeidsconflict gedekt wordt. Maar dat is afhankelijk van de dekking”.

Meer arbeidsconflicten

Meer dan een kwart van de Nederlanders (28%) heeft weleens een conflict gehad met zijn werkgever, constateren de onderzoekers. “Bijna 20 procent zegt weleens met lood in de schoenen op het werk te lopen. De werknemers geven aan ‘een paar keer per jaar’ angst te hebben voor beëindiging van het dienstverband”, aldus de onderzoekers.
Ongeveer driekwart van de werknemers denkt niet dat een conflict zal leiden tot ontslag. Mannen zijn daar met 78 procent nog wat minder bevreesd voor dan vrouwen (74%). Maar mannen zijn met 35 procent wel duidelijk vaker bij een conflict betrokken dan vrouwen (19%).

Elke werkdag bereikbaar
Stel uw vraag

E-mail specifieke vragen
info@Schravenmade.nl
Bel ons voor al uw vragen: 
0346-55 47 03

Contactinformatie

Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
Tel: 0346-55 47 03
Fax: 0346-56 07 64
Info@Schravenmade.nl

Schrijf u in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief

advocaat utrecht high trust
envelopephone-handset
Share This
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram