Geplaatst op:19 april 2016

Conflict vaak toch “einde oefening”

Werknemers die een conflict hebben met de werkgever, stappen niet snel naar een advocaat of rechtsbijstandsverzekeraar, zo blijkt uit het onderzoek. Van de ondervraagden zegt 29 procent het bij voorkeur zelf op te lossen, zonder hulp van buiten.
Misschien is dat ook wel zo handig. Want hoewel iets meer dan de helft van de werknemers (51%) een verzekering voor rechtsbijstand heeft, dekt die lang niet altijd de kosten van juridische hulp bij arbeidsconflicten. Zegt ook een woordvoerder van Nationale-Nederlanden: “De meerderheid (71%) denkt dat hiermee de hulp bij een arbeidsconflict gedekt wordt. Maar dat is afhankelijk van de dekking”.

Meer arbeidsconflicten

Meer dan een kwart van de Nederlanders (28%) heeft weleens een conflict gehad met zijn werkgever, constateren de onderzoekers. “Bijna 20 procent zegt weleens met lood in de schoenen op het werk te lopen. De werknemers geven aan ‘een paar keer per jaar’ angst te hebben voor beëindiging van het dienstverband”, aldus de onderzoekers.
Ongeveer driekwart van de werknemers denkt niet dat een conflict zal leiden tot ontslag. Mannen zijn daar met 78 procent nog wat minder bevreesd voor dan vrouwen (74%). Maar mannen zijn met 35 procent wel duidelijk vaker bij een conflict betrokken dan vrouwen (19%).

Waar kunnen we u mee helpen?

Adviesgesprek aanvragen

Vraag nu een juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend advies van onze specialisten.
Adviesgesprek aanvragen

Contact opnemen

Onze medewerkers voorzien u graag van advies en ondersteuning. Neem contact met ons op met uw vragen.
Contact opnemen
Schravenmade Advocaten in Maarssen, Utrecht, onderscheidt zich al meer dan 40 jaar door specialisatie in vooral ondernemingsrecht, waaronder arbeidsverhoudingen, ambtenarenrecht en ontslagrecht. Bovendien begeleiden we fusies en overnames.
Schravenmade Advocaten heeft geen stichting derdengelden. Schravenmade Advocaten ontvangt daarom geen derdengelden.
© Copyright 2024 - Schravenmade Advocaten - Alle rechten voorbehouden
Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
0346-56 07 64
Adviesgesprek aanvragenContact opnemen
Schravenmade Advocaten doceren o.a. voor de NVM en is betrokken bij het onderwijs aan 2 juridische scholen.
Wilt u onze informatieve nieuwsbrief ontvangen?

pencilphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram