DBA: wordt uitstel afstel?

Geplaatst op:13 december 2016

Staatssecretaris Wiebes van Financiën stelt handhaving van de omstreden wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) uit tot 1 januari 2018. Minstens. Wiebes gaat wel achter de "echte valsspelers" aan, die bewust werken op een manier "die aan fraude grenst".
Dat de wet die moet zorgen voor een duidelijker onderscheid tussen werknemers en zelfstandigen tot zeker 2018 de ijskast in gaat, is winst voor ondernemers. Dat vinden bijna alle belangenorganisaties van werkgevers en het zelfstandigenplatform PZO-ZZP. "Dit gaat de rust brengen op de arbeidsmarkt die nodig is nu de economie weer aantrekt", aldus de drie ondernemers organisaties. "Zzp'ers kunnen weer ondernemen. Opdrachtgevers kunnen met een gerust hart zelfstandigen contracteren."
De ondernemerslobby pleitte al langer voor uitstel. Dat zou twee jaar moeten duren, en die tijd mag wat de werkgevers betreft worden gebruikt om het begrip "werknemer" opnieuw te omschrijven. De huidige definitie met als peilers gezag, persoonlijke arbeid en loon stamt uit 1907 en is het grootste struikelblok gebleken  bij de beoordeling van veel min of meer zelfstandige arbeidsrelaties die er nu zijn.
 
ANP,FNV

Elke werkdag bereikbaar
Stel uw vraag

E-mail specifieke vragen
info@Schravenmade.nl
Bel ons voor al uw vragen: 
0346-55 47 03

Contactinformatie

Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
Tel: 0346-55 47 03
Fax: 0346-56 07 64
Info@Schravenmade.nl

Schrijf u in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief

advocaat utrecht high trust
envelopephone-handset
Share This
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram