Geplaatst op:13 december 2016

DBA: wordt uitstel afstel?

Staatssecretaris Wiebes van Financiën stelt handhaving van de omstreden wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) uit tot 1 januari 2018. Minstens. Wiebes gaat wel achter de "echte valsspelers" aan, die bewust werken op een manier "die aan fraude grenst".
Dat de wet die moet zorgen voor een duidelijker onderscheid tussen werknemers en zelfstandigen tot zeker 2018 de ijskast in gaat, is winst voor ondernemers. Dat vinden bijna alle belangenorganisaties van werkgevers en het zelfstandigenplatform PZO-ZZP. "Dit gaat de rust brengen op de arbeidsmarkt die nodig is nu de economie weer aantrekt", aldus de drie ondernemers organisaties. "Zzp'ers kunnen weer ondernemen. Opdrachtgevers kunnen met een gerust hart zelfstandigen contracteren."
De ondernemerslobby pleitte al langer voor uitstel. Dat zou twee jaar moeten duren, en die tijd mag wat de werkgevers betreft worden gebruikt om het begrip "werknemer" opnieuw te omschrijven. De huidige definitie met als peilers gezag, persoonlijke arbeid en loon stamt uit 1907 en is het grootste struikelblok gebleken  bij de beoordeling van veel min of meer zelfstandige arbeidsrelaties die er nu zijn.
 
ANP,FNV

Waar kunnen we u mee helpen?

Adviesgesprek aanvragen

Vraag nu een juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend advies van onze specialisten.
Adviesgesprek aanvragen

Contact opnemen

Onze medewerkers voorzien u graag van advies en ondersteuning. Neem contact met ons op met uw vragen.
Contact opnemen
Schravenmade Advocaten in Maarssen, Utrecht, onderscheidt zich al meer dan 40 jaar door specialisatie in vooral ondernemingsrecht, waaronder arbeidsverhoudingen, ambtenarenrecht en ontslagrecht. Bovendien begeleiden we fusies en overnames.
Schravenmade Advocaten heeft geen stichting derdengelden. Schravenmade Advocaten ontvangt daarom geen derdengelden.
© Copyright 2024 - Schravenmade Advocaten - Alle rechten voorbehouden
Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
0346-56 07 64
Adviesgesprek aanvragenContact opnemen
Schravenmade Advocaten doceren o.a. voor de NVM en is betrokken bij het onderwijs aan 2 juridische scholen.
Wilt u onze informatieve nieuwsbrief ontvangen?

pencilphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram