Geplaatst op:11 augustus 2017

Europese Hof zet streep door flitsfailliet

Werknemers van een bedrijf dat een snelle doorstart maakt onder een andere naam, hebben recht op dezelfde bescherming als bij een normale bedrijfsovername. Dat heeft het Europese Hof van Justitie bepaald. Hiermee neemt het Hof de uitspraak van haar advocaat-generaal over. Over de gevolgen van het vonnis voor het ontslagen personeel moet een Nederlandse rechter zich buigen.
De uitspraak betreft een zaak tegen Smallsteps. Dat kinderopvangbedrijf nam in 2014 branchegenoot Estro over, een dag na het faillissement. Voor duizend medewerkers van Estro was na de doorstart geen plaats meer.
Advies overgenomen
De rechtbank Midden-Nederland, die de zaak in behandeling heeft, had het Europese hof om hulp gevraagd bij de beoordeling van de zaak. Belangrijkste vraag was daarbij of het personeel bij zo'n snelle doorstart dezelfde rechten heeft als bij een gewone overname. De advocaat-generaal bij het Europese hof adviseerde eerder al dat werknemers bij een flitsfaillissement inderdaad recht hebben op bescherming. De rechters hebben dit advies overgenomen.

Waar kunnen we u mee helpen?

Mocht u wegens het Corona virus liever een videogesprek inplannen? Dit is geen probleem, neem contact op voor de mogelijkheden.

Adviesgesprek aanvragen

Vraag nu een juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend advies van onze specialisten.
Adviesgesprek aanvragen

Contact opnemen

Onze medewerkers voorzien u graag van advies en ondersteuning. Neem contact met ons op met uw vragen.
Contact opnemen

Gratis inloopspreekuur

Heeft u juridisch advies nodig? Maak een afspraak langs tijdens ons gratis inloopspreekuur in Maarssen.
Afspraak maken

Zaak indienen

Bent u betrokken bij een juridisch conflict? Het is in dit geval raadzaam om vroegtijdig advies in te winnen.
Zaak indienen
Schravenmade Advocaten in Maarssen, Utrecht, onderscheidt zich al meer dan 40 jaar door specialisatie in vooral ondernemingsrecht, waaronder arbeidsverhoudingen, ambtenarenrecht, ontslagrecht. Bovendien begeleiden we fusies en overnames.
Schravenmade Advocaten heeft geen stichting derdengelden. Schravenmade Advocaten ontvangt daarom geen derdengelden.
© Copyright 2022 - Schravenmade Advocaten - Alle rechten voorbehouden
Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
0346-55 47 03
0346-56 07 64
Info@schravenmade.nl
Wilt u onze informatieve nieuwsbrief ontvangen?

pencilgraduation-hatusersphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram