Europese Hof zet streep door flitsfailliet

Geplaatst op:11 augustus 2017

Werknemers van een bedrijf dat een snelle doorstart maakt onder een andere naam, hebben recht op dezelfde bescherming als bij een normale bedrijfsovername. Dat heeft het Europese Hof van Justitie bepaald. Hiermee neemt het Hof de uitspraak van haar advocaat-generaal over. Over de gevolgen van het vonnis voor het ontslagen personeel moet een Nederlandse rechter zich buigen.
De uitspraak betreft een zaak tegen Smallsteps. Dat kinderopvangbedrijf nam in 2014 branchegenoot Estro over, een dag na het faillissement. Voor duizend medewerkers van Estro was na de doorstart geen plaats meer.
Advies overgenomen
De rechtbank Midden-Nederland, die de zaak in behandeling heeft, had het Europese hof om hulp gevraagd bij de beoordeling van de zaak. Belangrijkste vraag was daarbij of het personeel bij zo'n snelle doorstart dezelfde rechten heeft als bij een gewone overname. De advocaat-generaal bij het Europese hof adviseerde eerder al dat werknemers bij een flitsfaillissement inderdaad recht hebben op bescherming. De rechters hebben dit advies overgenomen.

Elke werkdag bereikbaar
Stel uw vraag

E-mail specifieke vragen
info@Schravenmade.nl
Bel ons voor al uw vragen: 
0346-55 47 03

Contactinformatie

Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
Tel: 0346-55 47 03
Fax: 0346-56 07 64
Info@Schravenmade.nl

Schrijf u in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief

advocaat utrecht high trust
envelopephone-handset
Share This
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram