Geplaatst op:11 augustus 2017

Europese Hof zet streep door flitsfailliet

Werknemers van een bedrijf dat een snelle doorstart maakt onder een andere naam, hebben recht op dezelfde bescherming als bij een normale bedrijfsovername. Dat heeft het Europese Hof van Justitie bepaald. Hiermee neemt het Hof de uitspraak van haar advocaat-generaal over. Over de gevolgen van het vonnis voor het ontslagen personeel moet een Nederlandse rechter zich buigen.
De uitspraak betreft een zaak tegen Smallsteps. Dat kinderopvangbedrijf nam in 2014 branchegenoot Estro over, een dag na het faillissement. Voor duizend medewerkers van Estro was na de doorstart geen plaats meer.
Advies overgenomen
De rechtbank Midden-Nederland, die de zaak in behandeling heeft, had het Europese hof om hulp gevraagd bij de beoordeling van de zaak. Belangrijkste vraag was daarbij of het personeel bij zo'n snelle doorstart dezelfde rechten heeft als bij een gewone overname. De advocaat-generaal bij het Europese hof adviseerde eerder al dat werknemers bij een flitsfaillissement inderdaad recht hebben op bescherming. De rechters hebben dit advies overgenomen.

Waar kunnen we u mee helpen?

Adviesgesprek aanvragen

Vraag nu een juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend advies van onze specialisten.
Adviesgesprek aanvragen

Contact opnemen

Onze medewerkers voorzien u graag van advies en ondersteuning. Neem contact met ons op met uw vragen.
Contact opnemen
Schravenmade Advocaten in Maarssen, Utrecht, onderscheidt zich al meer dan 40 jaar door specialisatie in vooral ondernemingsrecht, waaronder arbeidsverhoudingen, ambtenarenrecht en ontslagrecht. Bovendien begeleiden we fusies en overnames.
Schravenmade Advocaten heeft geen stichting derdengelden. Schravenmade Advocaten ontvangt daarom geen derdengelden.
© Copyright 2024 - Schravenmade Advocaten - Alle rechten voorbehouden
Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
0346-56 07 64
Adviesgesprek aanvragenContact opnemen
Schravenmade Advocaten doceren o.a. voor de NVM en is betrokken bij het onderwijs aan 2 juridische scholen.
Wilt u onze informatieve nieuwsbrief ontvangen?

pencilphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram