Geplaatst op:17 oktober 2017

Investeren in personeel bittere noodzaak voor werkgever

Werkgevers moeten meer investeren in de opleiding en ontwikkeling van hun personeel om te voorkomen dat ze hun vacatures straks niet meer kunnen opvullen. Dat zegt voorzitter Harry van der Kraats van werkgeversorganisatie AWVN.
Van der Kraats noemt het bittere noodzaak voor bedrijven om oog te hebben voor ‘menselijk kapitaal’. "Anders wordt de huidige conjuncturele krapte structureel," zei hij maandag.
Volgens de werkgeversvoorman begint het ermee dat werkgevers zich bewust worden van het probleem, de financiële invulling komt dan later wel.
 
Van der Kraats wijst erop dat het een maatschappelijke trend is dat raden van bestuur en commissarissen op andere criteria worden beoordeeld dan voorheen: "Om mee te tellen moet naast de vaak sterk ontwikkelde financiële en juridische functie de mens- en maatschappijgerichte functie binnen het ondernemingsbestuur sterker worden."
 
Eerder vandaag zei Van der Kraats in een vraaggesprek met het Financieele Dagblad dat bedrijven de laatste jaren verslaafd zijn geraakt aan gouden handdrukken. Het was makkelijker om met name oudere werknemers af te kopen en weg te sturen dan datzelfde geld te investeren in het ontwikkelen van hun kwaliteiten.
 
Bron: nu.nl
 

Waar kunnen we u mee helpen?

Adviesgesprek aanvragen

Vraag nu een juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend advies van onze specialisten.
Adviesgesprek aanvragen

Contact opnemen

Onze medewerkers voorzien u graag van advies en ondersteuning. Neem contact met ons op met uw vragen.
Contact opnemen
Schravenmade Advocaten in Maarssen, Utrecht, onderscheidt zich al meer dan 40 jaar door specialisatie in vooral ondernemingsrecht, waaronder arbeidsverhoudingen, ambtenarenrecht en ontslagrecht. Bovendien begeleiden we fusies en overnames.
Schravenmade Advocaten heeft geen stichting derdengelden. Schravenmade Advocaten ontvangt daarom geen derdengelden.
© Copyright 2024 - Schravenmade Advocaten - Alle rechten voorbehouden
Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
0346-56 07 64
Adviesgesprek aanvragenContact opnemen
Schravenmade Advocaten doceren o.a. voor de NVM en is betrokken bij het onderwijs aan 2 juridische scholen.
Wilt u onze informatieve nieuwsbrief ontvangen?

pencilphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram