Geplaatst op:11 augustus 2017

Wat is een billijke vergoeding?

Een werkgever die een werknemer niet erg fatsoenlijk op straat zet, kan door de rechter worden veroordeeld tot betalen van een billijke vergoeding. Die vergoeding kan worden toegekend als de werkgever 'verwijtbaar' handelt. Na een uitspraak van de Hoge Raad is duidelijk geworden dat persoonlijke omstandigheden hierbij een rol spelen.
De billijke vergoeding bij ontslag is mogelijk bij ernstig verwijtbaar handelen door de werkgever, en komt bovenop de transitievergoeding. Wat dat precies is, en hoe hoog de vergoeding moet worden, hangt af van de feiten en omstandigheden. Dus nader in te vullen door jurisprudentie. De Hoge Raad deed op 22 juni 2017 een uitspraak, die meer duidelijkheid kan geven over de billijke vergoeding.
De Hoge Raad heeft bepaald dat het uitgangspunt bij de billijke vergoeding moet zijn wat billijk is voor de werknemer, gelet op zijn of haar persoonlijke situatie. Onder andere de kansen op de arbeidsmarkt mogen daarin meespelen. Ook moet de rechter per zaak duidelijk maken hoe hij de hoogte van het bedrag heeft vastgesteld.
 
 

Waar kunnen we u mee helpen?

Adviesgesprek aanvragen

Vraag nu een juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend advies van onze specialisten.
Adviesgesprek aanvragen

Contact opnemen

Onze medewerkers voorzien u graag van advies en ondersteuning. Neem contact met ons op met uw vragen.
Contact opnemen
Schravenmade Advocaten in Maarssen, Utrecht, onderscheidt zich al meer dan 40 jaar door specialisatie in vooral ondernemingsrecht, waaronder arbeidsverhoudingen, ambtenarenrecht en ontslagrecht. Bovendien begeleiden we fusies en overnames.
Schravenmade Advocaten heeft geen stichting derdengelden. Schravenmade Advocaten ontvangt daarom geen derdengelden.
© Copyright 2024 - Schravenmade Advocaten - Alle rechten voorbehouden
Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
0346-56 07 64
Adviesgesprek aanvragenContact opnemen
Schravenmade Advocaten doceren o.a. voor de NVM en is betrokken bij het onderwijs aan 2 juridische scholen.
Wilt u onze informatieve nieuwsbrief ontvangen?

pencilphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram