Geplaatst op:27 juni 2017

Kamer buigt zich over langer kraamverlof

De Tweede Kamer gaat zich toch buigen over een uitbreiding van het kraamverlof voor partners van twee naar vijf dagen. Een meerderheid stemde dinsdag voor een snellere behandeling van het zogenoemde vaderschapsverlof.
Het voorstel van PvdA-minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) stond op een lijst van onderwerpen die door de Kamer in de ijskast waren gezet zolang er geen nieuwe regering is. Maar zijn plan is van die probleemlijst geschrapt.

Snellere behandeling

GroenLinks verklaarde het onderwerp eerder taboe, maar stemde nu voor een snellere behandeling. CDA, VVD, D66 en SGP bleven tegen.

Zo snel mogelijk langer verlof

“Vaders met een pasgeboren baby moeten nu zo snel mogelijk langer verlof krijgen”, reageert Asscher. Hij is blij met het besluit van de Kamer: “Daarmee maken we in ieder geval deze uitbreiding mogelijk. En het kunnen dan ook altijd nog meer dagen worden. Dat willen veel partijen en dat kan nu in de formatie mooi geregeld worden.’’

Iedereen gelukkiger

Asscher noemt het langere verlof goed voor de moeder, haar partner en het pasgeboren kind. “De vader of partner kan niet vroeg genoeg bij het leven en de opvoeding van een kind betrokken worden. Daar wordt iedereen beter van. En gelukkiger.”

Financiële gevolgen

De PvdA hoopt dat de drie dagen extra betaald ouderschapsverlof in 2019 in kunnen gaan. Onder meer de VVD pleitte destijds voor uitstel, verwijzend naar de financiële gevolgen. Asscher noemde dat bizar en ouderwets.
 
Bron: pwnet.nl 

Waar kunnen we u mee helpen?

Mocht u wegens het Corona virus liever een videogesprek inplannen? Dit is geen probleem, neem contact op voor de mogelijkheden.

Adviesgesprek aanvragen

Vraag nu een juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend advies van onze specialisten.
Adviesgesprek aanvragen

Contact opnemen

Onze medewerkers voorzien u graag van advies en ondersteuning. Neem contact met ons op met uw vragen.
Contact opnemen

Gratis inloopspreekuur

Heeft u juridisch advies nodig? Maak een afspraak langs tijdens ons gratis inloopspreekuur in Maarssen.
Afspraak maken

Zaak indienen

Bent u betrokken bij een juridisch conflict? Het is in dit geval raadzaam om vroegtijdig advies in te winnen.
Zaak indienen
Schravenmade Advocaten in Maarssen, Utrecht, onderscheidt zich al meer dan 40 jaar door specialisatie in vooral ondernemingsrecht, waaronder arbeidsverhoudingen, ambtenarenrecht, ontslagrecht. Bovendien begeleiden we fusies en overnames.
Schravenmade Advocaten heeft geen stichting derdengelden. Schravenmade Advocaten ontvangt daarom geen derdengelden.
© Copyright 2022 - Schravenmade Advocaten - Alle rechten voorbehouden
Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
0346-55 47 03
0346-56 07 64
Info@schravenmade.nl
Wilt u onze informatieve nieuwsbrief ontvangen?

pencilgraduation-hatusersphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram