Hans Schravenmade

Persoonlijk

Hans Schravenmade is geboren op 20 februari 1946 uit een Ned-Herv/Gereformeerd/ Vrijmetselaarsgezin, waarvan de vader zelfstandig accountant was. Hij heeft een brede belangstelling, is maatschappelijk gericht en betrokken bij parlementaire politiek in de vorm van deelname aan een sociaal-Economische adviescommissie ten behoeve van één van de politieke partijen. Voorts is hij commissaris bij drie ondernemingen.

Zijn hobby’s bestaan uit schilderkunst; Haagse School, literatuur, Europese kunst/geschiedenis en auto’s.

Opleiding

Mr. drs. Hans Theodoor Schravenmade Jzn. heeft Rechten en Economie gestuurd aan de Universiteit van Amsterdam (1971).

Werkervaring

Na zijn studie is Hans benoemd van kandidaatsassistent tot wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit van Amsterdam aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, vakgebied Sociaal Economisch Recht. Daarnaast is hij benoemd tot docent CICSA, Sociale Academie te Amsterdam, 3e richting Personeels Werk (P.W.). Er is veel door hem gepubliceerd over ontslagrecht, sociaal plan, representativiteit van vakorganisaties en medezeggenschap.

Eind 1973 is hij in dienst getreden bij de NCHP (Nederlandse Centrale voor Hoger Personeel) waar bij belast was met -het opzetten van- juridische dienstverlening, collectieve belangenbehartiging en medezeggenschap. Hij is mede-oprichter van de Vakcentrale Middelbaar en Hoger Personeel bestaande uit NCHP, Unie Blhp, en CMHA. 

In 1975 is hij benoemd tot Vice Voorzitter MHP en lid van de S.E.R. (Sociaal Economische Raad) en S.T.A.R. (Stichting van de Arbeid), alsmede lid van de Raad voor de Arbeidsmarkt, S.E.R. Fusiecommissie en nog 126 commissies. Tevens was hij lid van de Raad van Commissarissen van Finless BV en hij verricht veel maatschappelijke en bestuurlijke activiteiten.


In 1985 is hij benoemd tot adviseur van het Presidium van de S.E.R. tot 1996 en heeft hij zich tezelfdertijd gevestigd als zelfstandig advocaat te Maarssen, gespecialiseerd in Arbeidsverhoudingen, Medezeggenschap en Ondernemingsrecht. Tot op heden zet Hans zich in voor de maatschappij. Hans is al ruim 30 jaar betrokken bij de rechtswinkel in Maarssen waar hij als advocaat de mensen aldaar kosteloos adviseert.

Let op: Sinds 1 januari 2019 is Hans advocaat af. Wel is Hans is wel nog actief betrokken bij Schravenmade Advocaten als jurist en adviseur.

Neem contact op

Hans is bereikbaar op het e-mailadres en telefoonnummer van kantoor. U kunt hem direct bereiken via: 06 53 30 38 93

Contactgegevens

06 53 30 38 93

sociale netwerken

Elke werkdag bereikbaar
Stel uw vraag

E-mail specifieke vragen
info@Schravenmade.nl
Bel ons voor al uw vragen: 
0346-55 47 03

Contactinformatie

advocaat utrecht high trust

Schrijf u in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief

schrAVENMADE ADVOCATEN OP Social media

Schravenmade Advocaten beschikt niet over een derdengelden rekening.
phoneenvelopeenvelopephone-handset
Share This
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram