Senaat stelt stemming Wet kinderarbeid uit

Geplaatst op:10 januari 2018

De Eerste Kamer heeft de stemming over het wetsvoorstel zorgplicht kinderarbeid aangehouden.
Het voorstel houdt een inspanningsverplichting voor ondernemers in om vanaf 2020 kinderarbeid te voorkomen. Blijkt na een klacht en daaropvolgende toetsing van het beleid dat het bedrijf onvoldoende heeft gedaan, dan kan het een bestuurlijke boete krijgen. Bestuurders van bedrijven die meerdere keren beboet zijn, kunnen strafrechtelijk worden vervolgd.
VNO-NCW en MKB-NL zijn tegen de wet. Ze vinden dat kinderarbeid een groot probleem is. Maar het effect van deze wet zal gering zijn, menen ze. Kinderarbeid staat namelijk niet op zichzelf en heeft te maken met vraagstukken als mensenrechten, arbeidsnormen en milieu. Die zaken komen aan bod in de IMVO-convenanten, maar niet in het wetsvoorstel. Ook kan via de convenanten het midden- en kleinbedrijf - 90 procent van de economie - beter worden bereikt, aldus de ondernemingsorganisaties.

ARBEIDSRECHT

ARBEIDSRECHT

Het arbeidsrecht is voortdurend in ontwikkeling. Wetgeving verandert continu, rechtspraak en literatuur geven steeds weer een andere kijk op de zaken.

Elke werkdag bereikbaar
Stel uw vraag

E-mail specifieke vragen
info@Schravenmade.nl
Bel ons voor al uw vragen: 
0346-55 47 03

Contactinformatie

Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
Tel: 0346-55 47 03
Fax: 0346-56 07 64
Info@Schravenmade.nl

Schrijf u in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief

advocaat utrecht high trust
envelopephone-handset
Share This
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram