Staatssecretaris en VNO-NCW waarschuwen ondernemers voor 'ramp' Brexit

Geplaatst op:30 januari 2018

Een Brexit kan ''catastrofaal'' uitpakken voor Nederlandse ondernemers.

Die moeten zich daarom goed voorbereiden op de eventuele gevolgen, waarschuwen staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer en voorzitter Hans de Boer van werkgeversorganisatie VNO-NCW in een dubbelinterview in het AD.
Met name mkb-bedrijven bereiden zich nu lang nog niet altijd goed voor, zegt De Boer. Na de Brexit kunnen bedrijven die handel drijven met het Verenigd Koninkrijk te maken krijgen met douaneheffingen, oponthoud door grenscontroles en allerlei extra rompslomp. Dat kost ondernemers veel extra geld.

Harde Brexit

De Rabobank stelde in oktober dat een harde Brexit, een breuk zonder nieuwe handelsafspraken, Nederland 4,25 procent economische groei kan kosten tot 2030.
Uit een ander rapport van KPMG kwam naar voren dat ieder bedrijf 78 euro tot 126 euro per zending kwijt is als er geen afspraken komen. Een Brexit zou ook veel extra import- en exportaangiften opleveren.
Volgens Keijzer onderzoekt de overheid of extra douaniers nodig zijn. VNO-NCW becijferde al dat een versterking van zeshonderd tot negenhonderd man noodzakelijk is. Het ministerie en de werkgevers hebben samen met de grote banken de website hulpbijbrexit.nl opgetuigd voor ondernemers.

ARBEIDSRECHT

ARBEIDSRECHT

Het arbeidsrecht is voortdurend in ontwikkeling. Wetgeving verandert continu, rechtspraak en literatuur geven steeds weer een andere kijk op de zaken.

Elke werkdag bereikbaar
Stel uw vraag

E-mail specifieke vragen
info@Schravenmade.nl
Bel ons voor al uw vragen: 
0346-55 47 03

Contactinformatie

Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
Tel: 0346-55 47 03
Fax: 0346-56 07 64
Info@Schravenmade.nl

Schrijf u in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief

advocaat utrecht high trust
envelopephone-handset
Share This
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram