Geplaatst op:28 november 2016

Transitievergoeding wordt vaker toegepast

De transitievergoeding is steeds vaker het uitgangspunt bij re-organisaties. Bijna de helft van de in 2016 afgesloten sociale plannen gaat uit van de nieuwe wettelijke ontslagvergoeding. Dat meldt werkgeversvereniging AWVN in zijn maandelijkse bericht over de cao-onderhandelingen.
De werkgevers verwachten dat de kantonrechtersformule als "oude berekeningssystematiek" voor de vergoeding bij ontslag binnen twee jaar negens meer wordt toegepast. Van de 56 sociale plannen die in 2016 werden afgesloten waren 26 gebaseerd op de kantonrechtersformule. De rest hanteerde een ander uitgangspunt voor het bepalen van de ontslagvergoeding.
Het staat bedrijven vrij om de "kale"transitievergoeding toe te passen, of om in een sociaal plan iets extra's af te spreken. Dat gebeurt volgens de AWVN in driekwart van de sociale plannen met transitievergoeding. Daarbij gaat het om vermenigvuldiging van de transitievergoeding met een factor, of om bijvoorbeeld een extra vergoeding voor werknemers die aangeven direct te zullen vertrekken. Overigens was de kantonrechtersformulek, zeker in de oude variant, vaak een stuk duurder voor werkgevers bij ontslag van mensen met een lang dienstverband.
 

Waar kunnen we u mee helpen?

Mocht u wegens het Corona virus liever een videogesprek inplannen? Dit is geen probleem, neem contact op voor de mogelijkheden.

Adviesgesprek aanvragen

Vraag nu een juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend advies van onze specialisten.
Adviesgesprek aanvragen

Contact opnemen

Onze medewerkers voorzien u graag van advies en ondersteuning. Neem contact met ons op met uw vragen.
Contact opnemen

Gratis inloopspreekuur

Heeft u juridisch advies nodig? Maak een afspraak langs tijdens ons gratis inloopspreekuur in Maarssen.
Afspraak maken

Zaak indienen

Bent u betrokken bij een juridisch conflict? Het is in dit geval raadzaam om vroegtijdig advies in te winnen.
Zaak indienen
Schravenmade Advocaten in Maarssen, Utrecht, onderscheidt zich al meer dan 40 jaar door specialisatie in vooral ondernemingsrecht, waaronder arbeidsverhoudingen, ambtenarenrecht, ontslagrecht. Bovendien begeleiden we fusies en overnames.
Schravenmade Advocaten heeft geen stichting derdengelden. Schravenmade Advocaten ontvangt daarom geen derdengelden.
© Copyright 2022 - Schravenmade Advocaten - Alle rechten voorbehouden
Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
0346-55 47 03
0346-56 07 64
Info@schravenmade.nl
Wilt u onze informatieve nieuwsbrief ontvangen?

pencilgraduation-hatusersphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram