Transitievergoeding wordt vaker toegepast

Geplaatst op:28 november 2016

De transitievergoeding is steeds vaker het uitgangspunt bij re-organisaties. Bijna de helft van de in 2016 afgesloten sociale plannen gaat uit van de nieuwe wettelijke ontslagvergoeding. Dat meldt werkgeversvereniging AWVN in zijn maandelijkse bericht over de cao-onderhandelingen.
De werkgevers verwachten dat de kantonrechtersformule als "oude berekeningssystematiek" voor de vergoeding bij ontslag binnen twee jaar negens meer wordt toegepast. Van de 56 sociale plannen die in 2016 werden afgesloten waren 26 gebaseerd op de kantonrechtersformule. De rest hanteerde een ander uitgangspunt voor het bepalen van de ontslagvergoeding.
Het staat bedrijven vrij om de "kale"transitievergoeding toe te passen, of om in een sociaal plan iets extra's af te spreken. Dat gebeurt volgens de AWVN in driekwart van de sociale plannen met transitievergoeding. Daarbij gaat het om vermenigvuldiging van de transitievergoeding met een factor, of om bijvoorbeeld een extra vergoeding voor werknemers die aangeven direct te zullen vertrekken. Overigens was de kantonrechtersformulek, zeker in de oude variant, vaak een stuk duurder voor werkgevers bij ontslag van mensen met een lang dienstverband.
 

Elke werkdag bereikbaar
Stel uw vraag

E-mail specifieke vragen
info@Schravenmade.nl
Bel ons voor al uw vragen: 
0346-55 47 03

Contactinformatie

Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
Tel: 0346-55 47 03
Fax: 0346-56 07 64
Info@Schravenmade.nl

Schrijf u in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief

advocaat utrecht high trust
envelopephone-handset
Share This
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram