Werkgevers krijgen compensatie

Geplaatst op:27 juni 2017
Werkgevers die vanaf volgend jaar iemand van 56 jaar of ouder in dienst nemen, krijgen compensatie van de overheid als die werknemer vanwege ziekte uitvalt.
 
De compensatie geldt alleen wanneer er mensen worden aangenomen die werkloos zijn en een WW-uitkering krijgen. Dat staat in een wet van demissionair minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) waarmee het kabinet vrijdag heeft ingestemd.
 
50-plussers komen moeilijk aan een baan wanneer zij langs de kant staan. Werkgevers zijn huiverig ouderen aan te nemen, omdat zij vrezen voor hoge kosten wanneer er sprake is van ziekte. Volgens het ministerie zijn deze werknemers niet vaker ziek dan hun jongere collega's, maar ze zijn wel langer afwezig.
 
Om dit specifieke probleem te tackelen, verzorgt uitkeringsinstantie UWV vanaf 2018 de loondoorbetaling bij ziekte. Er is ook afgesproken dat ziekte van deze werknemers niet leidt tot een hogere premie voor de Ziektewet.
Deze maatregel is onderdeel van een grotere campagne om 50-plussers makkelijker aan een baan te helpen. Oud-voetballer John de Wolf is boegbeeld van de aanpak.
 
Bron: nu.nl

Elke werkdag bereikbaar
Stel uw vraag

E-mail specifieke vragen
info@Schravenmade.nl
Bel ons voor al uw vragen: 
0346-55 47 03

Contactinformatie

Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
Tel: 0346-55 47 03
Fax: 0346-56 07 64
Info@Schravenmade.nl

Schrijf u in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief

advocaat utrecht high trust
envelopephone-handset
Share This
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram