Geplaatst op:27 juni 2017

Werkgevers krijgen compensatie

Werkgevers die vanaf volgend jaar iemand van 56 jaar of ouder in dienst nemen, krijgen compensatie van de overheid als die werknemer vanwege ziekte uitvalt.
 
De compensatie geldt alleen wanneer er mensen worden aangenomen die werkloos zijn en een WW-uitkering krijgen. Dat staat in een wet van demissionair minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) waarmee het kabinet vrijdag heeft ingestemd.
 
50-plussers komen moeilijk aan een baan wanneer zij langs de kant staan. Werkgevers zijn huiverig ouderen aan te nemen, omdat zij vrezen voor hoge kosten wanneer er sprake is van ziekte. Volgens het ministerie zijn deze werknemers niet vaker ziek dan hun jongere collega's, maar ze zijn wel langer afwezig.
 
Om dit specifieke probleem te tackelen, verzorgt uitkeringsinstantie UWV vanaf 2018 de loondoorbetaling bij ziekte. Er is ook afgesproken dat ziekte van deze werknemers niet leidt tot een hogere premie voor de Ziektewet.
Deze maatregel is onderdeel van een grotere campagne om 50-plussers makkelijker aan een baan te helpen. Oud-voetballer John de Wolf is boegbeeld van de aanpak.
 
Bron: nu.nl

Waar kunnen we u mee helpen?

Adviesgesprek aanvragen

Vraag nu een juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend advies van onze specialisten.
Adviesgesprek aanvragen

Contact opnemen

Onze medewerkers voorzien u graag van advies en ondersteuning. Neem contact met ons op met uw vragen.
Contact opnemen
Schravenmade Advocaten in Maarssen, Utrecht, onderscheidt zich al meer dan 40 jaar door specialisatie in vooral ondernemingsrecht, waaronder arbeidsverhoudingen, ambtenarenrecht en ontslagrecht. Bovendien begeleiden we fusies en overnames.
Schravenmade Advocaten heeft geen stichting derdengelden. Schravenmade Advocaten ontvangt daarom geen derdengelden.
© Copyright 2024 - Schravenmade Advocaten - Alle rechten voorbehouden
Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
0346-56 07 64
Adviesgesprek aanvragenContact opnemen
Schravenmade Advocaten doceren o.a. voor de NVM en is betrokken bij het onderwijs aan 2 juridische scholen.
Wilt u onze informatieve nieuwsbrief ontvangen?

pencilphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram