Geplaatst op:28 augustus 2023

Hoe zorgt u ervoor dat uw algemene voorwaarden van toepassing zijn?

Als ondernemer is het belangrijk om uw belangen te beschermen en duidelijke afspraken te maken met uw klanten en uw leveranciers. Het gebruik van algemene voorwaarden biedt u de mogelijkheid om uw rechten en plichten eenvoudig vast te leggen en geschillen te voorkomen. Als uw vertrouwde juridische partner leggen we uit hoe u ervoor kunt zorgen dat uw algemene voorwaarden van toepassing zijn op uw zakelijke transacties.

1. Definieer Uw Algemene Voorwaarden

Het begint allemaal met het opstellen van duidelijke algemene voorwaarden. Zorg ervoor dat deze voorwaarden alle belangrijke aspecten van uw bedrijfsvoering omvatten, zoals betalingsvoorwaarden, aansprakelijkheid, garanties en intellectueel eigendom en een  eventueel levering- en retourbeleid. Vermeld altijd expliciet vóór het contracteren dat uw algemene voorwaarden van toepassing zijn op al uw aanbiedingen, overeenkomsten en transacties. Het is raadzaam om alvorens het opstellen van de algemene voorwaarden een deskundige in te schakelen. Zo weet u zeker dat alle belangrijke elementen in het document worden genoemd.

2. Maak Uw Algemene Voorwaarden Kenbaar

Het is essentieel dat uw klanten op de hoogte zijn van het bestaan van uw algemene voorwaarden voordat zij een overeenkomst met u aangaan. Het beste is dat u de algemene voorwaarden als bijlage meestuurt bij offertes en andere aanbiedingen om een contract te sluiten. Daarnaast kunt u dit doen door duidelijk te verwijzen naar uw algemene voorwaarden op uw website te plaatsen en ervoor te zorgen dat klanten ze heel eenvoudig kunnen downloaden en opslaan.

3. Bevestiging van Toepasselijkheid

Zoals gezegd kunnen instanties – zowel private bedrijven als (semi-)overheidsinstellingen – verzoeken om een verklaring van erfrecht. Of zij dit doen, hangt af van hun eigen beleid. Bij banken zal bijvoorbeeld het saldo van de overledene van invloed zijn hierop. Een instantie die altijd vraagt om een verklaring van erfrecht is het Kadaster, wanneer de woning van de overledene moet worden overgeschreven naar de erfgenaam. Deze overschrijving is nodig om juridisch eigenaar te worden van de woning en deze later ook te kunnen verkopen. 

4. Onderhandelingsmogelijkheid

Het correct implementeren van uw algemene voorwaarden is van vitaal belang om uw zakelijke belangen te beschermen en geschillen te voorkomen. Door duidelijke algemene voorwaarden op te stellen, ervoor te zorgen dat klanten vooraf op de hoogte zijn van de voorwaarden, kunt u ervoor zorgen dat uw algemene voorwaarden van kracht zijn.

Bij Schravenmade Advocaten begrijpen we hoe belangrijk het is om uw onderneming te beschermen. Onze ervaren advocaten staan klaar om u te adviseren bij het opstellen en implementeren van uw algemene voorwaarden, zodat u met een gerust hart zaken kunt doen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk advies op maat.

Disclaimer: Deze blog is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en vervangt geen professioneel juridisch advies. Neem altijd contact op met een advocaat voor specifieke juridische kwesties met betrekking tot uw onderneming.

CONTRACTENRECHT

Hoe zorgt u ervoor dat uw algemene voorwaarden van toepassing zijnCONTRACTENRECHT

Als twee partijen iets met elkaar afspreken is er sprake van een overeenkomst of contract. Particulieren en ondernemingen gaan doorlopend overeenkomsten met elkaar aan. Het contractenrecht is zodoende van toepassing op zowel particulieren als ondernemers.

Waar kunnen we u mee helpen?

Adviesgesprek aanvragen

Vraag nu een juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend advies van onze specialisten.
Adviesgesprek aanvragen

Contact opnemen

Onze medewerkers voorzien u graag van advies en ondersteuning. Neem contact met ons op met uw vragen.
Contact opnemen
Schravenmade Advocaten in Maarssen, Utrecht, onderscheidt zich al meer dan 40 jaar door specialisatie in vooral ondernemingsrecht, waaronder arbeidsverhoudingen, ambtenarenrecht en ontslagrecht. Bovendien begeleiden we fusies en overnames.
Schravenmade Advocaten heeft geen stichting derdengelden. Schravenmade Advocaten ontvangt daarom geen derdengelden.
© Copyright 2024 - Schravenmade Advocaten - Alle rechten voorbehouden
Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
0346-56 07 64
Adviesgesprek aanvragenContact opnemen
Schravenmade Advocaten doceren o.a. voor de NVM en is betrokken bij het onderwijs aan 2 juridische scholen.
Wilt u onze informatieve nieuwsbrief ontvangen?

pencilphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram