Huis voor Klokkenluiders komt er

Geplaatst op:19 april 2016

De Eerste Kamer is akkoord gegaan met het Huis voor Klokkenluiders. Niemand stemde tegen het wetsvoorstel, het werd uiteindelijk met 66 stemmen vóór aangenomen.
De Wet Huis voor Klokkenluiders heeft als doel de meldmogelijkheden en de bescherming van werknemers te verbeteren. De wet voorziet in een Huis voor Klokkenluiders, een orgaan dat werknemers met een vermoeden van een misstand met een maatschappelijk belang van advies kan voorzien. Ook kan het Huis onderzoek doen naar de vermoede misstand én naar de manier waarop de werkgever zich tegenover de melder heeft gedragen.
Niet alleen werknemers, ook mensen die “anders dan uit een dienstverband” arbeid verrichten bij de werkgever krijgen rechtsbescherming bij melding. Bedoeld worden zelfstandigen, stagiairs en vrijwilligers. Werkgevers met minstens 50 mensen in dienst zijn wettelijk verplicht om een interne meldregeling te hebben.

Elke werkdag bereikbaar
Stel uw vraag

E-mail specifieke vragen
info@Schravenmade.nl
Bel ons voor al uw vragen: 
0346-55 47 03

Contactinformatie

Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
Tel: 0346-55 47 03
Fax: 0346-56 07 64
Info@Schravenmade.nl

Schrijf u in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief

advocaat utrecht high trust
envelopephone-handset
Share This
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram