Geplaatst op:5 december 2016

Het gerechtelijk incassotraject

Over tot dagvaarden

 
Is tijdens het minnelijk incassotraject het openstaande bedrag niet betaald, dan kunt u ervoor kiezen het gerechtelijk incassotraject te starten. Vanaf hier begint u met het opstellen en uitbrengen van een dagvaarding. In deze dagvaarding wordt uw debiteur opgeroepen om voor de rechter te verschijnen. Het is verstandig hiervoor een incassoadvocaat in te schakelen.

Let op! Dwingend

Vaak is deze dagvaarding dwingend genoeg voor uw debiteur om alsnog over te gaan tot betaling. In tegenstelling tot deurwaarders en incassobureaus is een advocaat de professional in het procesrecht.

Voorkom grotere problemen

Martijn Schravenmade: “Hoe eerder u er een professional bij betrekt, hoe meer problemen u kunt voorkomen. Stel, u gaat naar een incassobureau die voor u een dagvaarding gaat opstellen (iedereen in Nederland mag tot onder de € 25.000,- zelf naar de rechter). Wanneer de tegenpartij in verweer gaat moet u heel scherp zijn op alle regels. Doet u dit niet goed, dan kan uw vordering zomaar worden afgewezen. Wilt u in dan hoger beroep om de vordering opnieuw te innen, dan moet u alsnog een advocaat inschakelen.”
Bespaar direct geld en tijd! Laat onze advocaat vrijblijvend een inschatting maken van uw kwestie en incassopositie. Voeg hiervoor de onderliggende overeenkomst / opdrachtbevestiging toe aan dit formulier. (link)

Help, een vaste klant dagvaarden

Een veelgestelde vraag in de gerechtelijke incassofase van ondernemers is: betekent het dagvaarden niet per definitie het einde van mijn klantrelatie?
Advocaten zijn getraind in gespreks- en onderhandelingstechnieken. Er komt een moment dat u de vordering uit handen geeft om het openstaande bedrag te innen. Onze incasso advocaat zoekt altijd naar een oplossing - samen met uw klant - met behoud van deze klantrelatie, als dit voor u van belang is. Hierbij is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken.

Laat onze advocaat vrijblijvend een inschatting maken van uw incassopositie. Voor incassotrajecten berekenen wij namelijk een voordeliger tarief.

Direct contact

Wilt u direct weten wat wij voor u kunnen betekenen? Leg vrijblijvend uw case aan ons voor en ontvang advies over uw incasso
Martijn Schravenmade

Martijn Schravenmade
Incasso advocaat
0346 - 554 703
06 - 15 09 28 70

Stel direct uw vraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 1 GB.

  Waar kunnen we u mee helpen?

  Mocht u wegens het Corona virus liever een videogesprek inplannen? Dit is geen probleem, neem contact op voor de mogelijkheden.

  Adviesgesprek aanvragen

  Vraag nu een juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend advies van onze specialisten.
  Adviesgesprek aanvragen

  Contact opnemen

  Onze medewerkers voorzien u graag van advies en ondersteuning. Neem contact met ons op met uw vragen.
  Contact opnemen

  Gratis inloopspreekuur

  Heeft u juridisch advies nodig? Maak een afspraak langs tijdens ons gratis inloopspreekuur in Maarssen.
  Afspraak maken

  Zaak indienen

  Bent u betrokken bij een juridisch conflict? Het is in dit geval raadzaam om vroegtijdig advies in te winnen.
  Zaak indienen
  Schravenmade Advocaten in Maarssen, Utrecht, onderscheidt zich al meer dan 40 jaar door specialisatie in vooral ondernemingsrecht, waaronder arbeidsverhoudingen, ambtenarenrecht, ontslagrecht. Bovendien begeleiden we fusies en overnames.
  Schravenmade Advocaten heeft geen stichting derdengelden. Schravenmade Advocaten ontvangt daarom geen derdengelden.
  © Copyright 2023 - Schravenmade Advocaten - Alle rechten voorbehouden
  Bisonspoor 1218
  3605 KZ Maarssen
  0346-55 47 03
  0346-56 07 64
  Info@schravenmade.nl
  Wilt u onze informatieve nieuwsbrief ontvangen?

  pencilgraduation-hatusersphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram