Het gerechtelijk incassotraject

Geplaatst op:5 december 2016

Over tot dagvaarden

 
Is tijdens het minnelijk incassotraject het openstaande bedrag niet betaald, dan kunt u ervoor kiezen het gerechtelijk incassotraject te starten. Vanaf hier begint u met het opstellen en uitbrengen van een dagvaarding. In deze dagvaarding wordt uw debiteur opgeroepen om voor de rechter te verschijnen. Het is verstandig hiervoor een incassoadvocaat in te schakelen.

Let op! Dwingend

Vaak is deze dagvaarding dwingend genoeg voor uw debiteur om alsnog over te gaan tot betaling. In tegenstelling tot deurwaarders en incassobureaus is een advocaat de professional in het procesrecht.

Voorkom grotere problemen

Martijn Schravenmade: “Hoe eerder u er een professional bij betrekt, hoe meer problemen u kunt voorkomen. Stel, u gaat naar een incassobureau die voor u een dagvaarding gaat opstellen (iedereen in Nederland mag tot onder de € 25.000,- zelf naar de rechter). Wanneer de tegenpartij in verweer gaat moet u heel scherp zijn op alle regels. Doet u dit niet goed, dan kan uw vordering zomaar worden afgewezen. Wilt u in dan hoger beroep om de vordering opnieuw te innen, dan moet u alsnog een advocaat inschakelen.”
Bespaar direct geld en tijd! Laat onze advocaat vrijblijvend een inschatting maken van uw kwestie en incassopositie. Voeg hiervoor de onderliggende overeenkomst / opdrachtbevestiging toe aan dit formulier. (link)

Help, een vaste klant dagvaarden

Een veelgestelde vraag in de gerechtelijke incassofase van ondernemers is: betekent het dagvaarden niet per definitie het einde van mijn klantrelatie?
Advocaten zijn getraind in gespreks- en onderhandelingstechnieken. Er komt een moment dat u de vordering uit handen geeft om het openstaande bedrag te innen. Onze incasso advocaat zoekt altijd naar een oplossing - samen met uw klant - met behoud van deze klantrelatie, als dit voor u van belang is. Hierbij is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken.

Laat onze advocaat vrijblijvend een inschatting maken van uw incassopositie. Voor incassotrajecten berekenen wij namelijk een voordeliger tarief.

Direct contact

Wilt u direct weten wat wij voor u kunnen betekenen? Leg vrijblijvend uw case aan ons voor en ontvang advies over uw incasso
Martijn Schravenmade

Martijn Schravenmade
Incasso advocaat
0346 - 554 703
06 - 15 09 28 70

Stel direct uw vraag

  • Sleep je bestanden hier of

Elke werkdag bereikbaar
Stel uw vraag

E-mail specifieke vragen
info@Schravenmade.nl
Bel ons voor al uw vragen: 
0346-55 47 03

Contactinformatie

Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
Tel: 0346-55 47 03
Fax: 0346-56 07 64
Info@Schravenmade.nl

Schrijf u in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief

advocaat utrecht high trust
envelopephone-handset
Share This
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram