Mogelijkheid tot het digitaal oprichten van een BV.

Geplaatst op:9 augustus 2021

Het platform waarmee het binnenkort mogelijk is om digitaal een bv op te richten, is volgens de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) klaar voor gebruik. Echter, het systeem kan voorlopig nog niet worden gebruikt door notarissen omdat de bijbehorende wetgeving nog niet van kracht is.

Via het DOBV-systeem (Digitaal Oprichten van een BV) kan de oprichter online geïdentificeerd worden door de notaris. Daarnaast kan de notaris de oprichter online spreken én kan de oprichtingsakte online worden ondertekend. De Europese richtlijn geeft aan dat het per 1 augustus jl. mogelijk moest zijn om bv's niet alleen fysiek maar ook online op te richten. Echter, deze datum en de bijbehorende wetgeving is met maximaal een jaar uitgesteld.

Er wordt tot op heden dus nog geen gebruik gemaakt van het systeem maar het systeem staat wel al klaar voor als de wetgeving wordt aangepast.

Proefomgeving

De KNB geeft aan dat er momenteel gewerkt wordt aan een proefomgeving waar kandidaat notarissen gebruik van kunnen gaan maken. In deze omgeving kunnen, in het najaar van 2021, de eerste ervaringen worden opgedaan met het platform. Dit biedt ook de kans voor notarissen om het systeem, de verschillende functies, informatie en begeleiding van feedback te voorzien. De KNB zal deze feedback verwerken om er op deze manier voor te zorgen dat de eerste kinderziektes al uit het systeem zijn en dit nog beter aansluit bij de dagelijkse praktijk.

ARBEIDSRECHT

ARBEIDSRECHT

Het arbeidsrecht is voortdurend in ontwikkeling. Wetgeving verandert continu, rechtspraak en literatuur geven steeds weer een andere kijk op de zaken.

Elke werkdag bereikbaar
Stel uw vraag

E-mail specifieke vragen
info@Schravenmade.nl
Bel ons voor al uw vragen: 
0346-55 47 03

Contactinformatie

Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
Tel: 0346-55 47 03
Fax: 0346-56 07 64
Info@Schravenmade.nl

Schrijf u in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief

advocaat utrecht high trust
envelopephone-handset
Share This
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram