Geplaatst op:19 april 2016

Onredelijk ontslag

Wanneer een arbeidsovereenkomst met toestemming van het UWV Werkbedrijf wordt opgezegd betekent dit niet dat de weg naar de rechter voor de ontslagen werknemer gesloten is. Hij kan in bepaalde gevallen alsnog terecht bij de rechter voor een procedure wegens kennelijk onredelijk ontslag. Tijdens deze procedure kan de rechter worden verzocht alsnog een ontslagvergoeding vast te stellen. Er moet echter wel een goede grond voor een eventuele toekenning zijn. Hier onder staan de twee meest voorkomende gronden.

  • De eerste grond is dat er geen reden voor de opzegging is gegeven. of een voorgewende of valse reden. Dit komt voor wanneer het UWV Werkbedrijf niet grondig genoeg gecontroleerd heeft voordat de ontslagvergunning afgegeven werd, of zich heeft laten misleiden door de werkgever. Wanneer het UWV Werkbedrijf dergelijke fouten maakt kan de ontslagen werknemer de werkgever aanspreken op basis van een kennelijk onredelijk ontslag.
  • De tweede grond is dat een ontslag kennelijk onredelijk kan zijn wanneer de gevolgen ervan voor de werknemer te ernstig zijn, mede in aanmerking genomen de getroffen voorzieningen door de werkgever. Op basis hiervan kan de werknemer stellen dat de werkgever te weinig voor hem gedaan heeft en voorzieningen had moeten treffen. Bijvoorbeeld door een gouden handdruk aan te bieden of door op zoek te gaan naar ander werk voor de werknemer.

Het is mogelijk om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter. Mocht u vragen hebben over het kennelijk onredelijk ontslag dan kunt u altijd contact op nemen met een van onze advocaten.

Waar kunnen we u mee helpen?

Adviesgesprek aanvragen

Vraag nu een juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend advies van onze specialisten.
Adviesgesprek aanvragen

Contact opnemen

Onze medewerkers voorzien u graag van advies en ondersteuning. Neem contact met ons op met uw vragen.
Contact opnemen
Schravenmade Advocaten in Maarssen, Utrecht, onderscheidt zich al meer dan 40 jaar door specialisatie in vooral ondernemingsrecht, waaronder arbeidsverhoudingen, ambtenarenrecht en ontslagrecht. Bovendien begeleiden we fusies en overnames.
Schravenmade Advocaten heeft geen stichting derdengelden. Schravenmade Advocaten ontvangt daarom geen derdengelden.
© Copyright 2024 - Schravenmade Advocaten - Alle rechten voorbehouden
Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
0346-56 07 64
Adviesgesprek aanvragenContact opnemen
Schravenmade Advocaten doceren o.a. voor de NVM en is betrokken bij het onderwijs aan 2 juridische scholen.
Wilt u onze informatieve nieuwsbrief ontvangen?

pencilphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram