De AVG komt eraan: deze 5 documenten heeft elke onderneming nodig!
Het kan u nauwelijks zijn ontgaan: de AVG komt eraan. En al op 25 mei aanstaande! In eerdere blogs attendeerden wij u al op de komst van de AVG, de privacyverklaring en het register verwerkingsactiviteiten. In deze blog neemt Schravenmade Advocaten nog eens met u door welke documenten u voor 25 mei ...
Lees verder
Maak uw privacyverklaring AVG-proof
In een eerder blog attendeerden wij u al op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die vanaf 25 mei 2018 van kracht wordt. Organisaties krijgen vanaf die datum meer verplichtingen. Zo moeten zij transparanter zijn over de persoonsgegevens die zij verzamelen en verwerken. Tijd dus vo...
Lees verder
'Bedrijven hebben databeveiliging niet op orde'
Met nog anderhalve maand te gaan voor de nieuwe privacywetgeving AVG ingaat, liggen bij duizenden bedrijven persoonlijke gegevens online voor het oprapen. Dat concludeert Digital Shadows, dat onderzoek doet naar digitale risico’s. Volgens het onderzoeksbureau zijn in Nederland ...
Lees verder
Privacy in het personeelsdossier: wat mag en wat niet?
Dossiervorming is belangrijk. Maar pas op voor de privacy in het personeelsdossier. Sla geen informatie op die er niet in thuis hoort. Niemand zit te wachten op schending van de privacy in het personeelsdossier. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zet op een rij wat er mag worden opgeslagen: klachte...
Lees verder
De AVG komt eraan: heeft u een register verwerkingsactiviteiten nodig?
Het is al bijna 25 mei. Vanaf die datum moet u als ondernemer voldoen aan de nieuwe privacyregels. Deze regels zijn streng, de boetes hoog. Hoogste tijd om nu écht in actie te komen. In een eerder blog attendeerden wij u al op de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In dit b...
Lees verder
Is uw organisatie AVG proof?
Vanaf 25 mei 2018 vervangt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) de Wet bescherming persoonsgegevens. Deze nieuwe Europese privacywet heeft grote gevolgen voor alle bedrijven en organisaties die persoonsgegevens verzamelen. Van bedrijven die mailinglijsten van hun klanten bijhouden tot r...
Lees verder
Inzage personeelsdossier
De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geeft een werknemer het recht op inzage van zijn persoonsgegevens. De werknemer heeft het recht om zich 'vrijelijk en met redelijke tussenpozen tot de verantwoordelijke (de werkgever) te wenden met het verzoek hem mede te delen of zijn persoonsgegevens worde...
Lees verder
AVG: werkgevers willen jaar uitstel van privacywet
De Autoriteit Persoonsgegevens moet een jaar wachten met het handhaven van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat vinden werkgeversorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW. Volgens de werkgevers is de nieuwe privacywetgeving complex en ingrijpend. Veel kleine bedrijven zouden nog o...
Lees verder

Waar kunnen we u mee helpen?

Mocht u wegens het Corona virus liever een videogesprek inplannen? Dit is geen probleem, neem contact op voor de mogelijkheden.

Adviesgesprek aanvragen

Vraag nu een juridisch adviesgesprek aan en krijg vrijblijvend advies van onze specialisten.
Adviesgesprek aanvragen

Contact opnemen

Onze medewerkers voorzien u graag van advies en ondersteuning. Neem contact met ons op met uw vragen.
Contact opnemen

Gratis inloopspreekuur

Heeft u juridisch advies nodig? Maak een afspraak langs tijdens ons gratis inloopspreekuur in Maarssen.
Afspraak maken

Zaak indienen

Bent u betrokken bij een juridisch conflict? Het is in dit geval raadzaam om vroegtijdig advies in te winnen.
Zaak indienen
Schravenmade Advocaten in Maarssen, Utrecht, onderscheidt zich al meer dan 40 jaar door specialisatie in vooral ondernemingsrecht, waaronder arbeidsverhoudingen, ambtenarenrecht, ontslagrecht. Bovendien begeleiden we fusies en overnames.
Schravenmade Advocaten heeft geen stichting derdengelden. Schravenmade Advocaten ontvangt daarom geen derdengelden.
© Copyright 2021 - Schravenmade Advocaten - All Rights Reserved
Bisonspoor 1218
3605 KZ Maarssen
0346-55 47 03
0346-56 07 64
Info@schravenmade.nl
Wilt u onze informatieve nieuwsbrief ontvangen?

pencilgraduation-hatusersphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram